You are currently viewing ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΜΥΣΤΙΚΗ ΚΑΡΔΙΑ ΤΗΣ ΔΥΣΗΣ  | ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ | Θανάσης Τριαρίδης | 10 ΝΕΑ ΔΩΡΕΑΝ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ONLINE ΚΑΘΕ ΤΡΙΤΗ (ΙΟΥΝΙΟΣ – ΙΟΥΛΙΟΣ) & 70 ΔΩΡΕΑΝ ΜΑΓΝΗΤΟΣΚΟΠΗΜΕΝΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ

ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΜΥΣΤΙΚΗ ΚΑΡΔΙΑ ΤΗΣ ΔΥΣΗΣ | ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ | Θανάσης Τριαρίδης | 10 ΝΕΑ ΔΩΡΕΑΝ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ONLINE ΚΑΘΕ ΤΡΙΤΗ (ΙΟΥΝΙΟΣ – ΙΟΥΛΙΟΣ) & 70 ΔΩΡΕΑΝ ΜΑΓΝΗΤΟΣΚΟΠΗΜΕΝΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ

ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΜΥΣΤΙΚΗ ΚΑΡΔΙΑ ΤΗΣ ΔΥΣΗΣ (Ακαδημαϊκή χρονιά: 2021-2022)
ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

Θανάσης Τριαρίδης

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΑΦΗΓΗΣΕΙΣ

Μέσα από ιστορίες πόλεων, τόπων και ανθρώπων, μνημείων, πολέμων και φριχτών καταστροφών, απίστευτων πολιτισμικών επιτευγμάτων και μοναδικών καλλιτεχνικών έργων, η διαδικτυακή ακαδημία ~τα μελένια λεμόνια~ και ο συγγραφέας Θανάσης Τριαρίδης αναζητούν κάθε Κυριακή την μυστική καρδιά των ευρωπαϊκών και παγκόσμιων πόλεων και τoν βαθύτερο άξονα που συνέχει τον δυτικό πολιτισμό.

Στην ακαδημαϊκή χρονιά 2021-2022 τα ΔΩΡΕΑΝ διαδικτυακά σεμινάρια των ~μελένιων λεμονιών~ συνεχίστηκαν για 40 συνεχόμενες Κυριακές (πάντοτε στις 7 μμ) από την πρώτη Κυριακή του Σεπτεμβρίου του 2021 (5-9-2021) μέχρι και την τελευταία Κυριακή του Μαΐου του 2022 (29-5-2022), καθώς και για 10 συνεχόμενες Τρίτες του Ιουνίου (από 7-6-2022) και του Ιουλίου 2022, στις 8 μμ. Ταξιδέψαμε σε θεμελιακούς τόπους του παγκόσμιου πολιτισμού, σε πόλεις, σε τρομερές ιστορίες, σε ανεπανάληπτες ζωές ανθρώπων, σε ζωτικούς θρύλους και μυστικές διαδρομές που όρισαν την ανθρώπινη Ιστορία.

Εβδομήντα (80) Διαδικτυακά Σεμινάρια (Δωρεάν)

Με διαδραστική συμμετοχή σε συζήτηση κάθε Τρίτη

Για να παρακολουθήσετε
τα Σεμινάρια Εδώ...

Την περίοδο 2021-2022, μάθαμε για τους ποιητές της Θεσσαλονίκης, για την ίδια την πόλη και το ολοκαύτωμα των Εβραίων, τις Προκηρύξεις του Λευκού Ρόδου, για τη θαυμαστή ιστορία της κατάκτησης του Βόρειου και του Νότιου πόλου, για την ιστορία των Ναϊτών Ιπποτών, ταξιδέψαμε στους Δελφούς, στην Κρήτη, στο Δούναβη και στο Ρήνο. Αναζητήσαμε τον Αλβέρτο Σβάιτσερ, τον Καραγάτση, τον Αλέξανδρο Παναγούλη, τους Έλληνες ποιητές του Μεσοπολέμου, το Νίκο Γκάτσο, τον Μότσαρτ, τον Λεοπόλδο Β’, τον Λέων Τολστόι, την Σαλώμη του Όσκαρ Ουάϊλντ, τον Άρη Αλεξάνδρου, τους Τσιγγάνους, την Ντροπολιτσά, την Χίο, τον Γεώργιο Καραϊσκάκη, τον Μπέρτολτ Μπρέχτ, τον Μάρκο Βαμβακάρη, τον Χρήστο Διαμαντή, την Άνοιξη, τον Επιτάφιο Θρήνο, την Σωτηρία Μπέλλου, το ελληνικό τραγούδι και τον κινηματογράφο ενάντια στην Χούντα των Συνταγματαρχών, το Χριστό, το Ντοστογιέφσκι, τους εκδρομείς του 60΄, τον Θόδωρο Αγγελόπουλο, τη μάχη της Κρήτης και τις ναπολιτάνικες Ιταλικές καντσονέτες των αρχών του 20ου αιώνα.

Την περίοδο 2020-2021, ταξιδέψαμε σε Δουβλίνο, Κρακοβία, Άμστερνταμ, Εδιμβούργο, Κύπρο, Λισαβόνα, Μιλάνο,  Νείλο, Ιερουσαλήμ, Αλεξάνδρεια, Νέα Υόρκη, Βοστώνη, Λος Άντζελες. Ταξιδέψαμε επίσης στο Παρίσι, στη Βενετία, στη Ρώμη, στη Φλωρεντία, στην Κωνσταντινούπολη, στο Βερολίνο, στην Πράγα, στο Λονδίνο, στην Αγία Πετρούπολη, στη Μόσχα, στη Βιέννη, στο Μόναχο, στη Σικελία, στη Νάπολη, στην Ανδαλουσία, στη Μαδρίτη, στη Βαρκελώνη, αναζητώντας τον πολιτισμό που μας καθόρισε και προσδιορίζει τις ζωές μας.

Η συμμετοχή στα ογδόντα σεμινάρια είναι ελεύθερη. Αρκεί κανείς να πατήσει τον σχετικό σύνδεσμο, να συμπληρώσει την καρτέλα του (ή εφόσον το έχει κάνει στο παρελθόν, να βάλει τους κωδικούς του) και αυτόματα μπαίνει στο περιβάλλον του σεμιναρίου.
Πληροφορίες στα τηλέφωνα: 6937252007 | 6037160705
email: angelikitriaridou@gmail.com
Η συμμετοχή μπορεί να γίνει οποιαδήποτε στιγμή (επιλέξτε πιο κάτω ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ…) εφόσον ολοκληρωθεί, ο/η συμμετέχων/ουσα μπορεί αυτόματα να μπαίνει στο Σεμινάριο την ημέρα και ώρα διεξαγωγής του.

Εισηγητής Σεμιναρίων

Θανάσης Τριαρίδης

Ο Θανάσης Τριαρίδης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1970. Σπούδασε στη Νομική Σχολή του ΑΠΘ και έχει εργαστεί ως κειμενογράφος, επιφυλλιδογράφος, αρθρογράφος, δικηγόρος, επιμελητής εκδόσεων, σεναριογράφος ντοκιμαντέρ, διοργανωτής σεμιναρίων κ.ά. Έχει ασχοληθεί ιδιαίτερα με διάφορες εκφάνσεις του δυτικού πολιτισμού: την κλασική και μετακλασική επική αφήγηση, την τραγωδία, τις ιδεολογία της Αναγέννησης, τη δυτική ζωγραφική μέχρι τον 20ό αιώνα, την ενοποιητική αφήγηση της Δύσης, την πορνογραφία, την Ιστορία του θεάτρου και του κινηματογράφου, καθώς και με άλλα θέματα λογοτεχνίας και αισθητικής.

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΑΦΗΓΗΣΕΙΣ

Μέσα από ιστορίες ανθρώπων, μνημείων, πολέμων και φριχτών καταστροφών, απίστευτων πολιτισμικών επιτευγμάτων και μοναδικών καλλιτεχνικών έργων, ο συγγραφέας Θανάσης Τριαρίδης αναζητά την μυστική καρδιά των ευρωπαϊκών πόλεων και την βαθύτερο άξονα που συνέχει τον ευρωπαϊκό πολιτισμό.

Οχτώ (8) Διαδικτυακά Σεμινάρια
με διαδραστοκή συμμετοχή σε συζήτηση
Κυριακές 08 * 15 * 22 * 29 Νοεμβρίου
06 * 13 * 20 * 27 Δεκεμβρίου 2020

Κάθε Κυριακή θα ταξιδεύουμε στο Παρίσι, στη Βενετία, στη Ρώμη, στη Φλωρεντία, στην Κωνσταντινούπολη, στο Βερολίνο, στην Πράγα, στο Λονδίνο αναζητώντας τον πολιτισμό που μας καθόρισε και προσδιορίζει τις ζωές μας.

Κάθε Κυριακή θα ταξιδεύουμε στο Παρίσι, στη Βενετία, στη Ρώμη, στη Φλωρεντία, στην Κωνσταντινούπολη, στο Βερολίνο, στην Πράγα, στο Λονδίνο αναζητώντας τον πολιτισμό που μας καθόρισε και προσδιορίζει τις ζωές μας.

Η συμμετοχή στα οχτώ σεμινάρια είναι ελεύθερη. Αρκεί κανείς να πατήσει τον σχετικό σύνδεσμο, να συμπληρώσει την καρτέλα του (ή εφόσον το έχει κάνει στο παρελθόν, να βάλει τους κωδικούς του) και αυτόματα μπαίνει στο περιβάλλον του σεμιναρίου.

Πληροφορίες στα τηλέφωνα: 6937252007 | 6037160705
email: angelikitriaridou@gmail.com

Η συμμετοχή μπορεί να γίνει οποιαδήποτε στιγμή (επιλέξτε πιο κάτω ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ…) εφόσον οΠληροφορίες στα τηλέφωνα: 6937252007 | 6037160705
email: angelikitriaridou@gmail.comλοκληρωθεί, ο/η συμμετέχων/ουσα μπορεί αυτόματα να μπαίνει στο Σεμινάριο την ημέρα και ώρα διεξαγωγής του.

Ο/Η κάθε συμμετέχων/ουσα μπορεί να παρακολουθεί το σεμινάριο:
1. Ζωντανά, οπότε θα συμμετάσχει και στην συζήτηση,,. είτε
2. Ασύγχρονα στην μαγνητοσκόπησή του 24 ώρες το 24ωρο…

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

1. ΠΑΡΙΣΙ
Ο αέναος παλμός του κόσμου
[Κυριακή 08 Νοεμβρίου, 7.00 μμ]

2. ΒΕΝΕΤΙΑ
Η απαρχή του σύγχρονου κόσμου
[Κυριακή 15 Νοεμβρίου, 7.00 μμ]

3. ΡΩΜΗ
Το κλειδί των αιώνων
[Κυριακή 22 Νοεμβρίου, 7.00]

4. ΦΛΩΡΕΝΤΙΑ
Η ψυχή στις φλόγες της ομορφιάς
[Κυριακή 29 Νοεμβρίου, 7.00 μμ]

5. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ
Ο μυστικός κρίκος
[Κυριακή 06 Δεκεμβρίου, 7.00 μμ]
Meeting ID: 812 2860 3127

6. ΒΕΡΟΛΙΝΟ
Η φλεγόμενη ιστορία του ανθρώπου
[Κυριακή 13 Δεκεμβρίου, 7.00 μμ]
Meeting ID: 810 1149 1436

7. ΠΡΑΓΑ
Το σύμπαν των αναγραμματισμών
[Κυριακή 20 Δεκεμβρίου, 7.00 μμ]

8. ΛΟΝΔΙΝΟ
Το κέντρο της Ιστορίας
[Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου, 7.00 μμ]

Παρόμοια Μαθήματα

ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΜΥΣΤΙΚΗ ΚΑΡΔΙΑ ΤΗΣ ΔΥΣΗΣ | ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ | Θανάσης Τριαρίδης | 10 ΝΕΑ ΔΩΡΕΑΝ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ONLINE ΚΑΘΕ ΤΡΙΤΗ (ΙΟΥΝΙΟΣ – ΙΟΥΛΙΟΣ) & 70 ΔΩΡΕΑΝ ΜΑΓΝΗΤΟΣΚΟΠΗΜΕΝΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ

Πληροφορίες για το μάθημα

Κατηγορίες:

Μαθήματα Instructor

Θανάσης Τριαρίδης Θανάσης Τριαρίδης Author

ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ

Αναζητώντας την Μυστική Καρδιά της Δύσης | Δωρεάν Διαδικτυακά Σεμινάρια

FREE

 

50 ΔΩΡΕΑΝ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ – ONLINE ΑΣΥΓΧΡΟΝΑ (2021-2022) | Συνδεθείτε Εδώ…

30 ΔΩΡΕΑΝ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ – ONLINE ΑΣΥΓΧΡΟΝΑ (2020-2021) | Συνδεθείτε Εδώ…