You are currently viewing ΖΑΦΕΙΡΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΕΛΛΑ | ΡΟΖΑΛΙΑ ΛΟΜΠΑΡΝΤΟ | ΘΕΑΤΡΟ ΤΟΥ ΔΕΥΤΕΡΟΤΡΙΤΟΥ | ΔΙΑΘΕΣΙΜΟ ON DEMAND

ΖΑΦΕΙΡΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΕΛΛΑ | ΡΟΖΑΛΙΑ ΛΟΜΠΑΡΝΤΟ | ΘΕΑΤΡΟ ΤΟΥ ΔΕΥΤΕΡΟΤΡΙΤΟΥ | ΔΙΑΘΕΣΙΜΟ ON DEMAND

ΖΑΦΕΙΡΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΕΛΛΑ | ΡΟΖΑΛΙΑ ΛΟΜΠΑΡΝΤΟ | ΘΕΑΤΡΟ ΤΟΥ ΔΕΥΤΕΡΟΤΡΙΤΟΥ | ΔΙΑΘΕΣΙΜΟ ON DEMAND

Ροζαλία Λομπάρντο | Τίτλος Έργου
Ζαφειροπούλου Στέλλα | Συγγραφέας

Περίληψη

Ένα σπίτι όπου το μισό έχει διαμορφωθεί σαν εργαστήριο ταρίχευσης. Ο Α. είναι γιατρός που εγκατέλειψε τη δουλειά του, όταν δεν κατάφερε να σώσει τη μικρότερη αδερφή του και πήγε να μάθει την τέχνη της ταρίχευσης. Η Γ. είναι μια γυναίκα που γνώρισε στο νοσοκομείο ως ασθενή, τη μέρα που έχασε την αδερφή του. Συναντάμε και τους δυο στο σπίτι του Α. όπου έχουν αποφασίσει να ταριχεύσουν την αγάπη. Πώς θα γίνει αυτό; Η Γ. έχει δεχθεί να πεθάνει για χάρη του Α. κι εκείνος θα την ταριχεύσει, κρατώντας για πάντα «ζωντανό» το συναίσθημά της προς αυτόν. Η χρονική στιγμή που ξεκινά το θεατρικό είναι η μέρα που η Γ. θα πάρει τα μυοχαλαρωτικά και ο Α. θα εκχύσει στις φλέβες της βενζοδιαζεπίνες, ώστε να πεθάνει μένοντας άκαμπτη και εν συνεχεία θα ξεκινήσει τη διαδικασία της ταρίχευσης.

Τελικά πώς αποδεικνύεται η αγάπη;… και τί σημαίνει να αγαπάς;

*  Λίγα λόγια για τη Ροζαλία Λομπάρντο

Γεννήθηκε στο Παλέρμο της Σικελίας το 1918 και πέθανε από αναπνευστική λοίμωξη δύο χρόνια αργότερα, το 1920. Ο πατέρας της Ροζαλία, ο στρατηγός Μάριο Λομπάρντο, επειδή δεν άντεχε την απώλεια της κόρης του, κάλεσε τον διάσημο ταριχευτή Αλφρέντο Σαλάφια και του ζήτησε να διατηρήσει το πρόσωπό της όσο πιο όμορφο γινόταν. Ο Σαλάφια είχε ανακαλύψει μια μυστική φόρμουλα για τη διατήρηση των σωμάτων μετά το θάνατο. Πάνω στη Ροζαλία τελειοποίησε την τεχνική του και κατάφερε να κάνει τη μικρή, ένα παιδί που όποιος το δει, θρηνεί για αυτό σαν να έφυγε μόλις χθες. Στη συνέχεια ο στρατηγός έπεισε τους μοναχούς της Μονής των Καπουτσίνων στο Παλέρμο να του παραχωρήσουν μια θέση στην υπόγεια κρύπτη τους, την Catacombe dei Cappuccini για να αποθέσει το σώμα της. Με αυτό τον τρόπο θα μπορούσε να τη «βλέπει» όποτε ήθελε. Η Ροζαλία με το πέρασμα του χρόνου έγινε η Ωραία Κοιμωμένη του Παλέρμο, το τελειότερα ταριχευμένο σώμα και όσοι επισκέπτονται τη Μονή των Καπουτσίνων φεύγουν συγκλονισμένοι. Κόντρα στο θάνατο, οι λάτρεις της Ροζαλίας ανά τον κόσμο έπλεξαν γύρω της μια από τις λεγόμενες αλυσίδες μηνυμάτων. Αν μάθεις για τη Ροζαλία, λένε, πρέπει οπωσδήποτε να μιλήσεις και σε άλλους για αυτήν, εξασφαλίζοντας έτσι, την καλοτυχία.

5€

Αναγνώσεις Ανέκδοτων Έργων

με Διαδραστική Συμμετοχή σε Συζήτηση κάθε Δευτέρα και Τρίτη 21.00

Διαδικτυακό Θέατρο | Αναλόγιο

Πατήστε εδώ για να
παρακολουθήσετε

Bohème ΣΤΕΚΙ ΝΕΩΝ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ

Ένα στέκι για ανθρώπους που πιστεύουν σε μια ανέμελη ζωή γεμάτη τέχνη, δημιουργία και ελευθερία έκφρασης…

Αναγνώσεις ανέκδοτων έργων νέων συγγραφέων

Ο Πολυχώρος “Πόλις” και το Καλλιτεχνικό Στέκι “Bohème” σας καλούν σε ένα νέο Θέατρο της Δευτέρας και της Τρίτης με διαδικτυακές αναγνώσεις ανέκδοτων θεατρικών έργων, διηγημάτων και ποιητικών συλλογών, νέων συγγραφέων από την Ελλάδα και την Κύπρο. Απευθυνόμαστε σε όλους τους νέους συγγραφείς που επιθυμούν να επικοινωνήσουν τα έργα τους, με τους ανθρώπους τους.

Κάθε Δευτέρα και Τρίτη, γνωρίζουμε έναν νέο συγγραφέα μέσα από την ανάγνωση του έργου του και από μία συνέντευξη στον ίδιο. Στο τέλος κάθε συνάντησης, υπάρχει συζήτηση με το κοινό. Την επόμενη ημέρα διατίθενται οι βιντεοσκοπημένες αναγνώσεις, ασύγχρονα on demand στην πλατφόρμα του “Πόλις”.

Τις συναντήσεις συντονίζουν οι ηθοποιοί και συγγραφείς Γιάννης Βερβενιώτης και Αντιγόνη Σταυροπούλου, παρέα με τις ηθοποιούς Χριστίνα Παπατριανταφύλλου και Βασιλίνα Κατερίνη, καθώς και διαφορετικούς καλεσμένους ηθοποιούς και συγγραφείς κάθε φορά, που συμμετέχουν στις αναγνώσεις και στις συζητήσεις των έργων.

Οι βιντεοσκοπημένες συναντήσεις είναι διαθέσιμες προς όλους στην ιστοσελίδα μας, μετά από συνεννόηση με τους συγγραφείς.

Τιμή εισόδου για την παρακολούθηση των αναγνώσεων: 5 ευρώ.

*Αν ενδιαφέρεσαι να διαβαστεί το έργο σου, στείλε μας email εδώ: boheme.polis@gmail.com

Συγγραφέας

Στέλλα Ζαφειροπούλου

Η Στέλλα Ζαφειροπούλου είναι θεατρική συγγραφέας και σεναριογράφος. Γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε στην Κύμη. Σπουδάζει Θεατρολογία στο Πανεπιστήμιο Πατρών. Έχει διακριθεί με το 2ο βραβείο από την Ένωση Ελλήνων Σεναριογράφων για το θεατρικό της έργο «Χήνες». Έχει συνεργαστεί στο θέατρο και στην τηλεόραση με τον Π. Ζούλια, την Π. Μοσχοβάκου, την Α. Σακελλαροπούλου, τον Στ. Τσάμη, τον Δ. Αρβανίτη καθώς και με ανεξάρτητες θεατρικές ομάδες. Έχει συνεργαστεί ως δραματουργός για το θέατρο Χώρα και έργα της έχουν παρασταθεί στο θέατρο Αλκμήνη και το Επί Κολωνώ. Ο μονόλογος «Φλάι» έχει μεταφραστεί στην αγγλική γλώσσα και μαζί με τις «Χήνες» έχουν εκδοθεί στην Ελλάδα από την Κάπα εκδοτική. Διατηρεί προσωπική ιστοσελίδα: https://www.stellazafiropoulou.com/

email επικοινωνίας

szafiropoulou@gmail.com

Πληροφορίες για το μάθημα

Κατηγορίες:

Μαθήματα Instructor

Νίκος Σταυρόπουλος Νίκος Σταυρόπουλος Συντάκτης

Διδάκτωρ Τμήματος Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας Σχολή Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

ΡΟΖΑΛΙΑ ΛΟΜΠΑΡΝΤΟ | ΖΑΦΕΙΡΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΕΛΛΑ

5.00