You are currently viewing ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΙΔΗΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ | ΛΑΣΠΗ | ΘΕΑΤΡΟ ΤΗΣ ΤΡΙΤΗΣ | LIVE ΣΤΟ ΠΟΛΙΣ & ONLINE | ΔΙΑΘΕΣΙΜΟ ON DEMAND

ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΙΔΗΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ | ΛΑΣΠΗ | ΘΕΑΤΡΟ ΤΗΣ ΤΡΙΤΗΣ | LIVE ΣΤΟ ΠΟΛΙΣ & ONLINE | ΔΙΑΘΕΣΙΜΟ ON DEMAND

ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΙΔΗΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ | ΛΑΣΠΗ | ΘΕΑΤΡΟ ΤΗΣ ΤΡΙΤΗΣ | LIVE ΣΤΟ ΠΟΛΙΣ & ONLINE | ΔΙΑΘΕΣΙΜΟ ON DEMAND

Λάσπη | Τίτλος Έργου
Βαγγέλης Χατζηγιαννίδης | Συγγραφέας

Περίληψη

Μια γυναίκα επιστρέφει ύστερα από καιρό, στο έρημο και από χρόνια κλειστό οικογενειακό της σπίτι, σε κάποιο μακρινό ορεινό χωριό. Έρχεται με την απόφαση να εγκατασταθεί για ένα μεγάλο διάστημα εκεί, καθώς έχει πρόσφατα έρθει σε διάσταση με το σύζυγό της. Την περιμένει όμως μια μεγάλη έκπληξη. Το σπίτι δεν είναι ακατοίκητο! Έχει καταληφθεί από κάποιους αγνώστους. Μια οικογένεια: ένα νέο ανδρόγυνο με τρία παιδιά… και ολόκληρο το χωριό να τους υπερασπίζεται… Αρχίζει μια εφιαλτική μάχη για τη διεκδίκηση του σπιτιού, με τους τρεις χαρακτήρες να αναμετρώνται με το σκοτεινό παρελθόν και να είναι έτοιμοι για όλα…

Το θεατρικό αναλόγιο θα πραγματοποιηθεί live, στη φιλόξενη σκηνή του Πόλις και παράλληλα θα μπορείτε να το παρακολουθήσετε live online, στην πλατφόρμα του zoom, δηλώνοντας συμμετοχή σε αυτή την σελίδα.
Για περισσότερες πληροφορίες της παράστασης, ακολουθήστε τον παρακάτω σύνδεσμο: https://polis.edu.gr/article/4351 και για τηλεφωνικές κρατήσεις, καλέστε εδώ: 6970156070. Για κρατήσεις μέσω viva, πατήστε εδώ: https://www.viva.gr/tickets/theater/laspi/boheme/

5€

Αναγνώσεις Έργων

με Διαδραστική Συμμετοχή σε Συζήτηση κάθε Τρίτη 21.00

Διαδικτυακό Θέατρο | Αναλόγιο

Πατήστε εδώ για να
παρακολουθήσετε

Bohème ΣΤΕΚΙ ΝΕΩΝ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ

Ένα στέκι για ανθρώπους που πιστεύουν σε μια ανέμελη ζωή γεμάτη τέχνη, δημιουργία και ελευθερία έκφρασης…

Αναγνώσεις έργων

Ο Πολυχώρος “Πόλις” και το Καλλιτεχνικό Στέκι “Bohème” σας καλούν σε ένα νέο Θέατρο της Τρίτης με διαδικτυακές αναγνώσεις ανέκδοτων θεατρικών έργων, διηγημάτων και ποιητικών συλλογών, νέων συγγραφέων από την Ελλάδα και την Κύπρο, καθώς και γνωστών συγγραφέων από την Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο. Απευθυνόμαστε σε όλους τους νέους συγγραφείς που επιθυμούν να επικοινωνήσουν τα έργα τους, με τους ανθρώπους τους.

Κάθε Τρίτη, γνωρίζουμε έναν νέο συγγραφέα μέσα από την ανάγνωση του έργου του και από μία συνέντευξη στον ίδιο. Στο τέλος κάθε συνάντησης, υπάρχει συζήτηση με το κοινό. Την επόμενη ημέρα διατίθενται οι βιντεοσκοπημένες αναγνώσεις, ασύγχρονα on demand στην πλατφόρμα του “Πόλις”.

Τις συναντήσεις συντονίζουν οι ηθοποιοί και συγγραφείς Γιάννης Βερβενιώτης και Αντιγόνη Σταυροπούλου, παρέα με τις ηθοποιούς Χριστίνα Παπατριανταφύλλου και Βασιλίνα Κατερίνη, καθώς και διαφορετικούς καλεσμένους ηθοποιούς και συγγραφείς κάθε φορά, που συμμετέχουν στις αναγνώσεις και στις συζητήσεις των έργων.

Οι βιντεοσκοπημένες συναντήσεις είναι διαθέσιμες προς όλους στην ιστοσελίδα μας, μετά από συνεννόηση με τους συγγραφείς.

Τιμή εισόδου για την παρακολούθηση: 10 ευρώ.

*Αν ενδιαφέρεσαι να διαβαστεί το έργο σου, στείλε μας email εδώ: boheme.polis@gmail.com

Συγγραφέας

Βαγγέλης Χατζηγιαννίδης

Γεννήθηκε στις Σέρρες, 4 Ιουλίου του 1967. Σπούδασε στη Νομική Σχολή της Αθήνας και στη Δραματική Σχολή Βεάκη. Από την πεζογραφική του παραγωγή κυκλοφορούν τα βιβλία: Οι τέσσερις τοίχοι, Ο φιλοξενούμενος, Φυσικές Ιστορίες, Ύπνος, Το ελάχιστο ίχνος, όλα από τις εκδόσεις «Το Ροδακιό». Μυθιστορήματά του έχουν μεταφραστεί και εκδοθεί σε αρκετές γλώσσες (αγγλικά, γαλλικά, ιταλικά, ισπανικά, πορτογαλικά, γεωργιανά και τουρκικά). Έχει γράψει τα θεατρικά έργα: Μεταμφίεση, Λάσπη, Λα Πουπέ, Αέρας, Στην Οθόνη Φως, Τον Άυλο Εσένα, Κέικ, Πεταλούδα σε Πηγάδι, Στον Παράδεισο τα οποία έχουν παρασταθεί σε πολλές σκηνές. Επίσης, μετά από παραγγελία της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, έχει συγγράψει λιμπρέτο για τρεις σύγχρονες όπερες. Έχει διδάξει θεατρική γραφή σε εργαστήρια του Εθνικού Θεάτρου, των εκδόσεων “Πατάκης”, του Ιδρύματος “Μιχάλης Κακογιάννης”, στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο. Tο 2019 μαζί με τον Θανάση Τριαρίδη και τον Δημήτρη Τάρλοου ξεκίνησαν τη Σχολή Πυροδότησης θεατρικής γραφής του θεάτρου Πορεία.

Πληροφορίες για το μάθημα

Κατηγορίες:

Μαθήματα Instructor

Νίκος Σταυρόπουλος Νίκος Σταυρόπουλος Συντάκτης

Διδάκτωρ Τμήματος Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας Σχολή Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αιγαίου.