You are currently viewing ΒΩΒΟΥ ΑΡΓΥΡΩ | ΡΑΔΙΕΝΕΡΓΕΣ ΧΑΣΑΠΙΣΣΕΣ | ΘΕΑΤΡΟ ΤΟΥ ΔΕΥΤΕΡΟΤΡΙΤΟΥ | ΔΙΑΘΕΣΙΜΟ ON DEMAND

ΒΩΒΟΥ ΑΡΓΥΡΩ | ΡΑΔΙΕΝΕΡΓΕΣ ΧΑΣΑΠΙΣΣΕΣ | ΘΕΑΤΡΟ ΤΟΥ ΔΕΥΤΕΡΟΤΡΙΤΟΥ | ΔΙΑΘΕΣΙΜΟ ON DEMAND

ΒΩΒΟΥ ΑΡΓΥΡΩ | ΡΑΔΙΕΝΕΡΓΕΣ ΧΑΣΑΠΙΣΣΕΣ | ΘΕΑΤΡΟ ΤΟΥ ΔΕΥΤΕΡΟΤΡΙΤΟΥ | ΔΙΑΘΕΣΙΜΟ ON DEMAND

Ραδιενεργές Χασάπισσες | Τίτλος Έργου
Βώβου Αργυρώ | Συγγραφέας

Περίληψη

Ύστερα από τον τραγικό θάνατο της Οφηλίας, η Σίλβερ ξεκινά να κάνει παρέα με το νέο κορίτσι που έρχεται στο σχολείο, τη Νάγια. Μαζί θα διαπράξουν τους φόνους που θα τους επιβάλλουν οι νόμοι της βασίλισσας Κοραλίας. Παράλληλα, ένα εργοστάσιο χιονιού εγκαινιάζεται πάνω από το σχολείο τους, με σκοπό να παρέχει χιόνι στην πόλη κάθε μέρα ώστε οι ραδιενεργές ψείρες που έχουν βασανίσει τους κατοίκους της πόλης να πεθάνουν από το ψύχος. Το εργοστάσιο διευθύνει το ρομπότ Σπούκι το οποίο είναι οπτικά πανομοιότυπο με τη νεκρή Οφηλία. Η Σίλβερ και η Νάγια συνεπαρμένες από την αίσθηση του να σκοτώνεις κάποιον, αποφασίζουν να δολοφονήσουν τον διευθυντή του σχολείου τους, ο οποίος τυχαίνει να είναι και ο μοναχογιός και διάδοχος της βασίλισσας Κοραλίας. Θα τα καταφέρουν;

Το έργο γράφτηκε στα πλαίσια της Σχολής Πυροδότησης Θεατρικής Γραφής του Θεάτρου Πορεία (Οκτώβριος 2020 – Μάιος 2021) με εισηγητές τους Μάνο Κουνουγάκη, Θανάση Τριαρίδη και Βαγγέλη Χατζηγιαννίδη.

5€

Αναγνώσεις Ανέκδοτων Έργων

με Διαδραστική Συμμετοχή σε Συζήτηση κάθε Δευτέρα και Τρίτη 21.00

Διαδικτυακό Θέατρο | Αναλόγιο

Πατήστε εδώ για να
παρακολουθήσετε

Bohème ΣΤΕΚΙ ΝΕΩΝ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ

Ένα στέκι για ανθρώπους που πιστεύουν σε μια ανέμελη ζωή γεμάτη τέχνη, δημιουργία και ελευθερία έκφρασης…

Αναγνώσεις ανέκδοτων έργων νέων συγγραφέων

Ο Πολυχώρος “Πόλις” και το Καλλιτεχνικό Στέκι “Bohème” σας καλούν σε ένα νέο Θέατρο της Δευτέρας και της Τρίτης με διαδικτυακές αναγνώσεις ανέκδοτων θεατρικών έργων, διηγημάτων και ποιητικών συλλογών, νέων συγγραφέων από την Ελλάδα και την Κύπρο. Απευθυνόμαστε σε όλους τους νέους συγγραφείς που επιθυμούν να επικοινωνήσουν τα έργα τους, με τους ανθρώπους τους.

Κάθε Δευτέρα και Τρίτη, γνωρίζουμε έναν νέο συγγραφέα μέσα από την ανάγνωση του έργου του και από μία συνέντευξη στον ίδιο. Στο τέλος κάθε συνάντησης, υπάρχει συζήτηση με το κοινό. Την επόμενη ημέρα διατίθενται οι βιντεοσκοπημένες αναγνώσεις, ασύγχρονα on demand στην πλατφόρμα του “Πόλις”.

Τις συναντήσεις συντονίζουν οι ηθοποιοί και συγγραφείς Γιάννης Βερβενιώτης και Αντιγόνη Σταυροπούλου, παρέα με τις ηθοποιούς Χριστίνα Παπατριανταφύλλου και Βασιλίνα Κατερίνη, καθώς και διαφορετικούς καλεσμένους ηθοποιούς και συγγραφείς κάθε φορά, που συμμετέχουν στις αναγνώσεις και στις συζητήσεις των έργων.

Οι βιντεοσκοπημένες συναντήσεις είναι διαθέσιμες προς όλους στην ιστοσελίδα μας, μετά από συνεννόηση με τους συγγραφείς.

Τιμή εισόδου για την παρακολούθηση των αναγνώσεων: 5 ευρώ.

*Αν ενδιαφέρεσαι να διαβαστεί το έργο σου, στείλε μας email εδώ: boheme.polis@gmail.com

Συγγραφέας

Αργυρώ Βώβου

Γεννήθηκε το 1995. Είναι απόφοιτη του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών Αθήνας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει εργαστεί ως συντάκτης δημοσιεύματος σε site, ως μεταφράστρια θεωρητικών κειμένων και ως συγγραφέας κειμένων θεατρικών προγραμμάτων στα πλαίσια επιμέλειας προγράμματος παράστασης. Κείμενα της ενδεικτικά και σχετιζόμενα με τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα υπάρχουν στο προσωπικό της προφίλ στο Academia (uoa.academia.edu/ΑργυρώΒώβου). Επίσης στο παρελθόν έχει εργαστεί ως βοηθός διευθύντριας παραγωγής θεάτρου, ως υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων θεάτρου και ως συντονίστρια μαθημάτων θεατρικού παιχνιδιού σε ΚΔΑΠ. Από το 2015 γράφει θεατρικά έργα, ορισμένα από αυτά είναι διαθέσιμα για ελεύθερη ανάγνωση στο διαδίκτυο μέσα από το χώρο του site playGRound (https://play-ground.gr).

e-mail επικοινωνίας

argirovovou@gmail.com

Πληροφορίες για το μάθημα

Κατηγορίες:

Μαθήματα Instructor

Νίκος Σταυρόπουλος Νίκος Σταυρόπουλος Συντάκτης

Διδάκτωρ Τμήματος Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας Σχολή Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

ΡΑΔΙΕΝΕΡΓΕΣ ΧΑΣΑΠΙΣΣΕΣ | ΑΡΓΥΡΩ ΒΩΒΟΥ

5.00