You are currently viewing ΒΟΥΡΔΟΝΙΚΟΛΑΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ | ΠΑΛΙΕΣ ΡΙΖΕΣ | ΘΕΑΤΡΟ ΤΟΥ ΔΕΥΤΕΡΟΤΡΙΤΟΥ | ΔΙΑΘΕΣΙΜΟ ON DEMAND

ΒΟΥΡΔΟΝΙΚΟΛΑΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ | ΠΑΛΙΕΣ ΡΙΖΕΣ | ΘΕΑΤΡΟ ΤΟΥ ΔΕΥΤΕΡΟΤΡΙΤΟΥ | ΔΙΑΘΕΣΙΜΟ ON DEMAND

ΒΟΥΡΔΟΝΙΚΟΛΑΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ | ΠΑΛΙΕΣ ΡΙΖΕΣ | ΘΕΑΤΡΟ ΤΟΥ ΔΕΥΤΕΡΟΤΡΙΤΟΥ | ΔΙΑΘΕΣΙΜΟ ON DEMAND

Παλιές Ρίζες | Τίτλος Έργου
Βουρδονικόλας Λεωνίδας | Συγγραφέας

Περίληψη

Η μαντάμ Τιτίκα καλεί τα δίδυμα τέκνα της, Ορέστη και Ηλέκτρα, σε γεύμα στην έπαυλη, σαράντα ημέρες μετά τον θάνατο του πατέρα τους, Αριστείδη, με σκοπό να τους ανακοινώσει την διαθήκη του. Στον χώρο πηγαινοέρχεται σερβιρίζοντάς τους διακριτικά ο οικονόμος, Άλκης, ο έμπιστος της οικογενείας εδώ και σαράντα χρόνια. Η Τιτίκα πριν ανακοινώσει την διαθήκη και αναζητώντας την εξιλέωση, αποκαλύπτει πως την περίοδο της τεκνοποίησής της πριν από τριάντα έξι χρόνια είχε εξωσυζυγική «συνεύρεση». Τα δίδυμα, σοκαρισμένα, ζητούν επιτακτικά να μάθουν όλη την αλήθεια. Ο φιλήσυχος Ορέστης εξαπολύει οργισμένη επίθεση στην μητέρα του, η οποία απτόητη τους αναφέρει πως αν θελήσουν να μάθουν για την πατρότητα κινδυνεύουν να χάσουν την μεγάλη κληρονομιά. Τα δίδυμα δείχνουν να αμφιταλαντεύονται μέσα στην δίνη των αποκαλύψεων. Η Τιτίκα ανακοινώνει την διαθήκη. Ο Αριστείδης, παρά τις υποψίες του, αρνείται- ακόμη και μετά θάνατον- ότι τα παιδιά ήταν άλλου πατέρα, ορίζοντας πως αν με οποιονδήποτε τρόπο αποδειχθεί πως Ορέστης και Ηλέκτρα δεν είναι βιολογικά του τέκνα, αποκληρώνονται μαζί με την μητέρα τους, και η περιουσία μεταβιβάζεται σε Ορφανοτροφείο. Στο σαλόνι εισβάλει ξαφνικά, ο Άλκης, ο οποίος επιβεβαιώνει την εξωσυζυγική σχέση της Τιτίκας και ισχυρίζεται πως ίσως είναι αυτός ο πατέρας τους.

 Το έργο γράφτηκε στα πλαίσια της Σχολής Πυροδότησης Θεατρικής Γραφής του Θεάτρου Πορεία (Οκτώβριος 2019 Μάιος 2020) με εισηγητές τους Βαγγέλη Χατζηγιαννίδη και Θανάση Τριαρίδη.

Το θεατρικό έργο «Παλιές Ρίζες» του Λεωνίδα Βουρδονικόλα, διανέμεται ελεύθερα στο διαδίκτυο για ανάγνωση, στον παρακάτω σύνδεσμο: https://play-ground.gr/plays/palies-rizes/

5€

Αναγνώσεις Ανέκδοτων Έργων

με Διαδραστική Συμμετοχή σε Συζήτηση κάθε Δευτέρα και Τρίτη 21.00

Διαδικτυακό Θέατρο | Αναλόγιο

Πατήστε εδώ για να
παρακολουθήσετε

Bohème ΣΤΕΚΙ ΝΕΩΝ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ

Ένα στέκι για ανθρώπους που πιστεύουν σε μια ανέμελη ζωή γεμάτη τέχνη, δημιουργία και ελευθερία έκφρασης…

Αναγνώσεις ανέκδοτων έργων νέων συγγραφέων

Ο Πολυχώρος “Πόλις” και το Καλλιτεχνικό Στέκι “Bohème” σας καλούν σε ένα νέο Θέατρο της Δευτέρας και της Τρίτης με διαδικτυακές αναγνώσεις ανέκδοτων θεατρικών έργων, διηγημάτων και ποιητικών συλλογών, νέων συγγραφέων από την Ελλάδα και την Κύπρο. Απευθυνόμαστε σε όλους τους νέους συγγραφείς που επιθυμούν να επικοινωνήσουν τα έργα τους, με τους ανθρώπους τους.

Κάθε Δευτέρα και Τρίτη, γνωρίζουμε έναν νέο συγγραφέα μέσα από την ανάγνωση του έργου του και από μία συνέντευξη στον ίδιο. Στο τέλος κάθε συνάντησης, υπάρχει συζήτηση με το κοινό. Την επόμενη ημέρα διατίθενται οι βιντεοσκοπημένες αναγνώσεις, ασύγχρονα on demand στην πλατφόρμα του “Πόλις”.

Τις συναντήσεις συντονίζουν οι ηθοποιοί και συγγραφείς Γιάννης Βερβενιώτης και Αντιγόνη Σταυροπούλου, παρέα με τις ηθοποιούς Χριστίνα Παπατριανταφύλλου και Βασιλίνα Κατερίνη, καθώς και διαφορετικούς καλεσμένους ηθοποιούς και συγγραφείς κάθε φορά, που συμμετέχουν στις αναγνώσεις και στις συζητήσεις των έργων.

Οι βιντεοσκοπημένες συναντήσεις είναι διαθέσιμες προς όλους στην ιστοσελίδα μας, μετά από συνεννόηση με τους συγγραφείς.

Τιμή εισόδου για την παρακολούθηση των αναγνώσεων: 5 ευρώ.

*Αν ενδιαφέρεσαι να διαβαστεί το έργο σου, στείλε μας email εδώ: boheme.polis@gmail.com

Συγγραφέας

Λεωνίδας Βουρδονικόλας

Ο Λεωνίδας Βουρδονικόλας γεννήθηκε το 1976 στην Αταλάντη Λοκρίδος. Είναι απόφοιτος του Τμήματος Δημόσιας Διοίκησης του Παντείου Πανεπιστημίου και του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Ναυτιλίας του Πανεπιστημίου Πειραιά. Έχει συγγράψει τη συλλογή διηγημάτων «Η Γίδα και άλλες ιστορίες της υπαίθρου» και έχει επενδύσει με φωτογραφίες του την ποιητική συλλογή «Βαλβίδα Ασφαλείας» της Άννας Σπυράτου (αμφότερα από τις Εκδόσεις Μπαρτζουλιάνος). Φοίτησε στη Σχολή Πυροδότησης Θεατρικής Γραφής του Θεάτρου Πορεία. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα.

e-mail επικοινωνίας

vourdoleo@gmail.com

Πληροφορίες για το μάθημα

Κατηγορίες:

Μαθήματα Instructor

Νίκος Σταυρόπουλος Νίκος Σταυρόπουλος Συντάκτης

Διδάκτωρ Τμήματος Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας Σχολή Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

ΠΑΛΙΕΣ ΡΙΖΕΣ | ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΒΟΥΡΔΟΝΙΚΟΛΑΣ

5.00