You are currently viewing ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ | 10.000 ΛΕΞΕΙΣ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΕΝΕΙ ΠΙΣΩ ΜΕΤΑ ΤΟ ΤΕΛΟΣ | ΘΕΑΤΡΟ ΤΟΥ ΔΕΥΤΕΡΟΤΡΙΤΟΥ | ΔΙΑΘΕΣΙΜΟ ON DEMAND

ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ | 10.000 ΛΕΞΕΙΣ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΕΝΕΙ ΠΙΣΩ ΜΕΤΑ ΤΟ ΤΕΛΟΣ | ΘΕΑΤΡΟ ΤΟΥ ΔΕΥΤΕΡΟΤΡΙΤΟΥ | ΔΙΑΘΕΣΙΜΟ ON DEMAND

ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ | 10.000 ΛΕΞΕΙΣ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΕΝΕΙ ΠΙΣΩ ΜΕΤΑ ΤΟ ΤΕΛΟΣ | ΘΕΑΤΡΟ ΤΟΥ ΔΕΥΤΕΡΟΤΡΙΤΟΥ | ΔΙΑΘΕΣΙΜΟ ON DEMAND

10.000 λέξεις για ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΕΝΕΙ ΠΙΣΩ μετά το τέλος | Τίτλος Έργου
Βασιλείου Παναγιώτης | Συγγραφέας

Περίληψη

Έτος μηδέν. Εποχή 3.000. Άνοιξη, καλοκαίρι, φθινόπωρο, χειμώνας. Γεια, σ’ αγαπώ, αντίο. Μια πόλη, μια ζωή, μια ανάσα.

Μία ερωτική ιστορία για όσα δεν προλάβαμε, για όσα θέλαμε να πούμε, για τα φιλιά και τις αγκαλιές που δεν έφτασαν, για τα ταξίδια που δεν έγιναν ποτέ, για τις νύχτες με αγκαλιά και για τις νύχτες με μοναξιά, για τα πρωινά που μας βρήκαν μαζί και για εκείνα που ήσουν μακριά, ντυμένα με την αφήγηση ενός κόσμου που καταρρέει, που ο θάνατος έγινε καθημερινότητα, η βία λύση και η παράνοια λογική, υπενθυμίζοντας πως το αντίθετο του θανάτου δεν είναι η ζωή μα ο έρωτας, πως το μόνο ειλικρινές, μη διαχειρίσιμο και καθαρό συναίσθημα που υπήρχε και υπάρχει είναι ο έρωτας και πως κανείς δεν μπορεί να του σταθεί εμπόδιο. Μονάχα αν δυο ερωτευμένοι θέλουν να χαθούν, θα χαθούν. Μονάχα αν δυο ερωτευμένοι θέλουν να είναι χώρια,  θα είναι χώρια. Μονάχα αν δυο ερωτευμένοι θέλουν να δημιουργήσουν , θα συνεχίζει να υπάρχει ο κόσμος. ‘’Εμείς ζούμε για πάντα.’’

Ένας σύγχρονος Ρωμαίος και Ιουλιέτα, σε μία κοινωνία που ο φασισμός έχει ανέβει στην εξουσία και η πόλη παρακμάζει. Ο Μαρκ και η Κλερ, δύο ερωτευμένοι νέοι έρχονται για λίγο να φωτίσουν το σκοτάδι που επικρατεί. Δύο εντελώς διαφορετικοί άνθρωποι που κοιτούν την ζωή με άλλο μάτι, συναντιούνται και ο χρόνος σταματά να κυλά. Έξω από ένα παλαιοπωλείο, απόγευμα, άνοιξη, καιρός αίθριος.

Το έργο γράφτηκε το 2014 στην Χαλκίδα από τον Παναγιώτη Βασιλείου.

ΣΚΗΝΟΘΕΤΙΚΗ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΥ ΑΝΕΒΑΣΜΑΤΟΣ

Το έργο είναι γραμμένο σχεδόν κινηματογραφικά (αν εξαιρέσουμε τα έντονα ποιητικά και αλληγορικά του στοιχεία) λόγω των πολλών εναλλαγών σκηνών, χώρων και χρονικών στιγμών. Ο τρόπος απόδοσης σκηνοθετικά και σκηνογραφικά δεν θα ακολουθεί αυτό που ονομάζουμε ρεαλισμό. Οι ήρωες σαν βγαλμένοι από φουτουριστικό κόμικ θα υπάρχουν σε ένα μακετόκοσμο (φτιαγμένο από χαρτόνια και υλικά που θυμίζουν μακέτα προσόψεων κτιρίων μιας πόλης) τον οποίο διευθύνουν ο αφηγητής και ο μουσικός, που άλλες φορές τους κατευθύνουν και άλλες τους συνοδεύουν στην αφήγηση της ιστορίας, τονίζοντας πως όχι μόνο ο έρωτας ή οι ανάγκες μας αλλά η κοινωνία και οι ‘’άλλοι’’ μας επιτάσσουν συχνά τι πρέπει να κάνουμε αλλά και τις περισσότερες φορές στέκονται έξω από αυτό κρίνοντας μας. Οι ηθοποιοί θα ακολουθούν υποκριτικά ρεαλιστικά μοτίβα πλάθοντας ‘’ανοιχτούς’’ χαρακτήρες στους ήρωες ώστε η οποιαδήποτε ταύτιση να έρχεται από την θύμηση ή την φαντασίωση στιγμών και όχι από την ίδια την ταύτιση με τους ήρωες.

5€

Αναγνώσεις Ανέκδοτων Έργων

με Διαδραστική Συμμετοχή σε Συζήτηση κάθε Δευτέρα και Τρίτη 21.00

Διαδικτυακό Θέατρο | Αναλόγιο

Πατήστε εδώ για να
παρακολουθήσετε

Bohème ΣΤΕΚΙ ΝΕΩΝ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ

Ένα στέκι για ανθρώπους που πιστεύουν σε μια ανέμελη ζωή γεμάτη τέχνη, δημιουργία και ελευθερία έκφρασης…

Αναγνώσεις ανέκδοτων έργων νέων συγγραφέων

Ο Πολυχώρος “Πόλις” και το Καλλιτεχνικό Στέκι “Bohème” σας καλούν σε ένα νέο Θέατρο της Δευτέρας και της Τρίτης με διαδικτυακές αναγνώσεις ανέκδοτων θεατρικών έργων, διηγημάτων και ποιητικών συλλογών, νέων συγγραφέων από την Ελλάδα και την Κύπρο. Απευθυνόμαστε σε όλους τους νέους συγγραφείς που επιθυμούν να επικοινωνήσουν τα έργα τους, με τους ανθρώπους τους.

Κάθε Δευτέρα και Τρίτη, γνωρίζουμε έναν νέο συγγραφέα μέσα από την ανάγνωση του έργου του και από μία συνέντευξη στον ίδιο. Στο τέλος κάθε συνάντησης, υπάρχει συζήτηση με το κοινό. Την επόμενη ημέρα διατίθενται οι βιντεοσκοπημένες αναγνώσεις, ασύγχρονα on demand στην πλατφόρμα του “Πόλις”.

Τις συναντήσεις συντονίζουν οι ηθοποιοί και συγγραφείς Γιάννης Βερβενιώτης και Αντιγόνη Σταυροπούλου, παρέα με τις ηθοποιούς Χριστίνα Παπατριανταφύλλου και Βασιλίνα Κατερίνη, καθώς και διαφορετικούς καλεσμένους ηθοποιούς και συγγραφείς κάθε φορά, που συμμετέχουν στις αναγνώσεις και στις συζητήσεις των έργων.

Οι βιντεοσκοπημένες συναντήσεις είναι διαθέσιμες προς όλους στην ιστοσελίδα μας, μετά από συνεννόηση με τους συγγραφείς.

Τιμή εισόδου για την παρακολούθηση των αναγνώσεων: 5 ευρώ.

*Αν ενδιαφέρεσαι να διαβαστεί το έργο σου, στείλε μας email εδώ: boheme.polis@gmail.com

Συγγραφέας

Παναγιώτης Βασιλείου

Ο Παναγιώτης Βασιλείου είναι συγγραφέας, ηθοποιός και σκηνοθέτης. Γεννήθηκε το 1990 στην Αθήνα, μεγάλωσε στην Χαλκίδα, κατοικεί και δημιουργεί στην Αθήνα. Απόφοιτος Ανώτερης Δραματικής σχολής. (2010) Από το 2010 έως σήμερα έχει πραγματοποιήσει 10 θεατρικές παραγωγές από τις οποίες τις περισσότερες έχει σκηνοθετήσει και γράψει. Έχει εκδώσει τρια βιβλία με ποιήματα και έχει συμμετάσχει σε ομαδικές εκδόσεις. Είναι ιδρυτικό μέλος της ομάδας ‘’The Bad Poetry Social Club’’ με τους οποίους έχουν οργανώσει αναλόγιες παρουσιάσεις, ποιητικές performances, θεατρικές performances και εκθέσεις, σε πόλεις σε όλη την Ελλάδα και στο εξωτερικό.

e-mail επικοινωνίας

pievasileiou@gmail.com

Πληροφορίες για το μάθημα

Κατηγορίες:

Μαθήματα Instructor

Νίκος Σταυρόπουλος Νίκος Σταυρόπουλος Συντάκτης

Διδάκτωρ Τμήματος Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας Σχολή Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

10.000 ΛΕΞΕΙΣ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΕΝΕΙ ΠΙΣΩ ΜΕΤΑ ΤΟ ΤΕΛΟΣ | ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

5.00