You are currently viewing ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΑ | ΧΤΥΠΟ ΣΤΟ ΧΤΥΠΟ | ΘΕΑΤΡΟ ΤΗΣ ΤΕΤΑΡΤΗΣ | ΔΙΑΘΕΣΙΜΟ ON DEMAND

ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΑ | ΧΤΥΠΟ ΣΤΟ ΧΤΥΠΟ | ΘΕΑΤΡΟ ΤΗΣ ΤΕΤΑΡΤΗΣ | ΔΙΑΘΕΣΙΜΟ ON DEMAND

ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΑ | ΧΤΥΠΟ ΣΤΟ ΧΤΥΠΟ | ΘΕΑΤΡΟ ΤΗΣ ΤΕΤΑΡΤΗΣ | ΔΙΑΘΕΣΙΜΟ ON DEMAND

Χτύπο στο Χτύπο | Τίτλος Έργου
Κατερίνα Σταθοπούλου | Συγγραφέας

Περίληψη

Τέσσερις γυναίκες εργάζονται αδιάκοπα σ΄ένα ιδιότυπο «μηχανοστάσιο – χημικό εργαστήριο». Με τη συζήτηση και την τριβή, διαφαίνονται οι όποιες συμπάθειες και αντιπάθειες. Διαρκώς προκύπτουν βλάβες στα συστήματα και ενεργοποιείται ο συναγερμός. Βρίσκονται σε κίνδυνο. Καθώς η ιστορία εξελίσσεται, αποκαλύπτεται η ταυτότητά τους. Αποτελούν τα όργανα ενός σώματος. Η πρώτη είναι το στομάχι, η δεύτερη η χολή, η τρίτη το συκώτι και η τέταρτη, την οποία κατηγορούν ότι τις έμπλεξε σε μπελάδες πάλι, είναι η καρδιά. Το σώμα ανήκει σε μια νέα, δίκαιη, μορφωμένη και ισχυρή γυναίκα, δήμαρχο της επαρχιακής πρωτεύουσας, που τόλμησε να τα βάλει με τους «βαρώνους» των ναρκωτικών. Οι τελευταίοι, προκειμένου να παραδειγματίσουν τους τυχόν επίδοξους πολέμιους της παντοδυναμίας τους, την απήγαγαν και της επιτέθηκαν με πρωτοφανή αγριότητα. Η κατάσταση του σώματος είναι ιδιαιτέρως κρίσιμη. Τα όργανα συγκρούονται μεταξύ τους, σε μια τέτοια ακραία συνθήκη, του επαπειλούμενου θανάτου, θέτοντας το ερώτημα, για ποιο λόγο αξίζει να αγωνίζεται κανείς, με κίνδυνο της ζωής του.

5€

Αναγνώσεις Ανέκδοτων Έργων

με Διαδραστική Συμμετοχή σε Συζήτηση κάθε Τετάρτη 21.00

Διαδικτυακό Θέατρο | Αναλόγιο

Πατήστε εδώ για να
παρακολουθήσετε

Bohème ΣΤΕΚΙ ΝΕΩΝ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ
Ένα στέκι για ανθρώπους που πιστεύουν σε μια ανέμελη ζωή γεμάτη τέχνη, δημιουργία και ελευθερία έκφρασης…

Αναγνώσεις ανέκδοτων έργων νέων συγγραφέων
Ο Πολυχώρος “Πόλις” και το Καλλιτεχνικό Στέκι “Bohème” σας καλούν σε ένα νέο Θέατρο της Τετάρτης με διαδικτυακές αναγνώσεις ανέκδοτων θεατρικών έργων νέων συγγραφέων από την Ελλάδα και την Κύπρο. Απευθυνόμαστε σε όλους τους νέους συγγραφείς που τα έργα τους δεν έχουν εκδοθεί και επιθυμούν να τα επικοινωνήσουν με τους ανθρώπους τους.
Κάθε Τετάρτη θα γνωρίζουμε έναν νέο συγγραφέα μέσα από την ανάγνωση του έργου του και από μία συνέντευξη στον ίδιο. Στο τέλος κάθε συνάντησης, θα υπάρχει συζήτηση με το κοινό. Την επόμενη ημέρα θα διατίθενται ασύγχρονα on demand στην πλατφόρμα του “Πόλις”.

Τις συναντήσεις θα συντονίζουν οι ηθοποιοί και συγγραφείς Γιάννης Βερβενιώτης και Αντιγόνη Σταυροπούλου, παρέα με την ηθοποιό Χριστίνα Παπατριανταφύλλου και διαφορετικούς καλεσμένους ηθοποιούς και συγγραφείς κάθε φορά, που θα συμμετέχουν στις συζητήσεις των έργων.

Οι βιντεοσκοπημένες συναντήσεις θα είναι διαθέσιμες προς όλους στην ιστοσελίδα μας, μετά από συνεννόηση με τους συγγραφείς.

*Αν ενδιαφέρεσαι να διαβαστεί το έργο σου, στείλε μας email εδώ: boheme.polis@gmail.com

Συγγραφέας

Κατερίνα Σταθοπούλου

Η Κατερίνα Σταθοπούλου γεννήθηκε στην Αθήνα. Κατάγεται από την Αργολίδα, όπου μεγάλωσε, και την Κύπρο. Είναι ηθοποιός και νομικός. Απόφοιτος της Δραματικής Σχολής «Μοντέρνοι Καιροί» και της Νομικής Σχολής Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης. Φοιτά στο τμήμα Αγγλικής Φιλολογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει συνεργαστεί με το Ίδρυμα Κακογιάννη «Η Αρρώστια της Νιότης» σκην. Κοραή Δαμάτη, το Θέατρο Βαφείο «Οι Στρουθοκάμηλοι», το Τρένο στο Ρουφ, το Θέατρο Παραμυθίας, το ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής, Topolovgrant Festival κ.α. Έχει παρακολουθήσει σεμινάριο συγγραφής μυθιστορήματος στο Κέντρο Ελληνικών Σπουδών Πανεπιστημίου Harvard, με τον Στρατή Χαβιαρά, το 3ο εργαστήριο Νέων Θεατρικών Συγγραφέων (ΕΝΘΕΣΥ) στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, το 5ο Εργαστήριο Πυροδότησης Θεατρικής Γραφής με τον Θανάση Τριαρίδη, καθώς και τη Σχολή Πυροδότησης Θεατρικής Γραφής του Θεάτρου Πορεία με εισηγητές τους Βαγγέλη Χατζηγιαννίδη και Θανάση Τριαρίδη.

e-mail επικοινωνίας

catstath@gmail.com

Πληροφορίες για το μάθημα

Κατηγορίες:

Μαθήματα Instructor

Νίκος Σταυρόπουλος Νίκος Σταυρόπουλος Συντάκτης

Διδάκτωρ Τμήματος Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας Σχολή Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

ΧΤΥΠΟ ΣΤΟ ΧΤΥΠΟ | ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΥ

5.00