You are currently viewing ΣΩΤΗΡΙΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΑ | ΛΟΥΛΟΥΔΟΦΩΣ | ΘΕΑΤΡΟ ΤΟΥ ΔΕΥΤΕΡΟΤΡΙΤΟΥ | ΔΙΑΘΕΣΙΜΟ ON DEMAND

ΣΩΤΗΡΙΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΑ | ΛΟΥΛΟΥΔΟΦΩΣ | ΘΕΑΤΡΟ ΤΟΥ ΔΕΥΤΕΡΟΤΡΙΤΟΥ | ΔΙΑΘΕΣΙΜΟ ON DEMAND

ΣΩΤΗΡΙΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΑ | ΛΟΥΛΟΥΔΟΦΩΣ | ΘΕΑΤΡΟ ΤΟΥ ΔΕΥΤΕΡΟΤΡΙΤΟΥ | ΔΙΑΘΕΣΙΜΟ ON DEMAND

Λουλουδόφως | Τίτλος Έργου
Σωτηρίου Κατερίνα | Συγγραφέας

ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

*μια λέξη/πέταλο που έκοψα με τον πιο τρυφερό τρόπο που μπορούσα απ’ το ποίημα “δε σ’ αγαπώ” του πάμπλο νερούδα, γιατί δεν ξέρω τρόπο καλύτερο να περιγράψω μια ζωή και λίγες λέξεις που πασχίζουν να υπάρξουν ‘σαν φυτό που δεν ανθίζει, μα μέσα του κρύβει το λουλουδόφως όλο.’ [επί του οποίου δε διεκδικώ κανένα δικαίωμα.] Το βιβλιαράκι τούτο είναι ολόκληρο μια ωδή σ’ αυτό το αδιόρατο φως, στα παιδιά που έχουν συνηθίσει να προσπερνώνται και στα αισθήματα που έχουν μάθει να μένουν κρυμμένα, σε ό, τι λάμπει, χωρίς να τυφλώνει, σε κάθε δέντρο με ρίζες σκοτεινές και άνθη μαραμένα, που κανείς δε θα θαυμάσει και καμία δε θα κόψει, μα αν βρεις λίγο χρόνο να σταθείς και λίγη καρδιά να κοιτάξεις, μπορεί να σου χαριστεί ολάκερο. Αυτό είναι το λουλουδόφως.

5€

Αναγνώσεις Ανέκδοτων Έργων

με Διαδραστική Συμμετοχή σε Συζήτηση κάθε Δευτέρα και Τρίτη 21.00

Διαδικτυακό Θέατρο | Αναλόγιο

Πατήστε εδώ για να
παρακολουθήσετε

Bohème ΣΤΕΚΙ ΝΕΩΝ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ

Ένα στέκι για ανθρώπους που πιστεύουν σε μια ανέμελη ζωή γεμάτη τέχνη, δημιουργία και ελευθερία έκφρασης…

Αναγνώσεις ανέκδοτων έργων νέων συγγραφέων

Ο Πολυχώρος “Πόλις” και το Καλλιτεχνικό Στέκι “Bohème” σας καλούν σε ένα νέο Θέατρο της Δευτέρας και της Τρίτης με διαδικτυακές αναγνώσεις ανέκδοτων θεατρικών έργων, διηγημάτων και ποιητικών συλλογών, νέων συγγραφέων από την Ελλάδα και την Κύπρο. Απευθυνόμαστε σε όλους τους νέους συγγραφείς που επιθυμούν να επικοινωνήσουν τα έργα τους, με τους ανθρώπους τους.

Κάθε Δευτέρα και Τρίτη, γνωρίζουμε έναν νέο συγγραφέα μέσα από την ανάγνωση του έργου του και από μία συνέντευξη στον ίδιο. Στο τέλος κάθε συνάντησης, υπάρχει συζήτηση με το κοινό. Την επόμενη ημέρα διατίθενται οι βιντεοσκοπημένες αναγνώσεις, ασύγχρονα on demand στην πλατφόρμα του “Πόλις”.

Τις συναντήσεις συντονίζουν οι ηθοποιοί και συγγραφείς Γιάννης Βερβενιώτης και Αντιγόνη Σταυροπούλου, παρέα με τις ηθοποιούς Χριστίνα Παπατριανταφύλλου και Βασιλίνα Κατερίνη, καθώς και διαφορετικούς καλεσμένους ηθοποιούς και συγγραφείς κάθε φορά, που συμμετέχουν στις αναγνώσεις και στις συζητήσεις των έργων.

Οι βιντεοσκοπημένες συναντήσεις είναι διαθέσιμες προς όλους στην ιστοσελίδα μας, μετά από συνεννόηση με τους συγγραφείς.

Τιμή εισόδου για την παρακολούθηση των αναγνώσεων: 5 ευρώ.

*Αν ενδιαφέρεσαι να διαβαστεί το έργο σου, στείλε μας email εδώ: boheme.polis@gmail.com

Συγγραφέας

Κατερίνα Σωτηρίου

Γεννήθηκε τον ωραιότερο μήνα του 1997 στη Γερμανία, όπου και έζησε ένα μέρος των παιδικών της χρόνων. Κατά τα λοιπά, μεγάλωσε και μελαγχόλησε στα Γιάννενα. Ξαναμεγάλωσε και ξεμελαγχόλησε στη Θεσσαλονίκη, απ’ όπου αποκόμισε ένα ανενεργό πτυχίο Νομικής και μια ενεργή αγάπη για το θέατρο. Το λουλουδόφως είναι η πρώτη της ποιητική συλλογή, η οποία και πρόκειται να εκδοθεί εντός του φθινοπώρου με τη βοήθεια του ελληνικού slam poetry.

e-mail επικοινωνίας

katsot97@gmail.com

Πληροφορίες για το μάθημα

Κατηγορίες:

Μαθήματα Instructor

Νίκος Σταυρόπουλος Νίκος Σταυρόπουλος Συντάκτης

Διδάκτωρ Τμήματος Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας Σχολή Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αιγαίου.