You are currently viewing ΣΟΦΙΑΝΟΥ ΕΙΡΗΝΗ | ΟΜΙΧΛΗ | ΘΕΑΤΡΟ ΤΟΥ ΔΕΥΤΕΡΟΤΡΙΤΟΥ | ΔΙΑΘΕΣΙΜΟ ON DEMAND

ΣΟΦΙΑΝΟΥ ΕΙΡΗΝΗ | ΟΜΙΧΛΗ | ΘΕΑΤΡΟ ΤΟΥ ΔΕΥΤΕΡΟΤΡΙΤΟΥ | ΔΙΑΘΕΣΙΜΟ ON DEMAND

ΣΟΦΙΑΝΟΥ ΕΙΡΗΝΗ | ΟΜΙΧΛΗ | ΘΕΑΤΡΟ ΤΟΥ ΔΕΥΤΕΡΟΤΡΙΤΟΥ | ΔΙΑΘΕΣΙΜΟ ON DEMAND

Ομίχλη | Τίτλος Έργου
Σοφιανού Ειρήνη | Συγγραφέας

Περίληψη

Ο Χέρμαν και η Άννα συναντιούνται σε μια αίθουσα αεροδρομίου μετά από ακύρωση όλων των πτήσεων λόγω ομίχλης. Διανυκτερεύουν στο ίδιο ξενοδοχείο και κάνουν έρωτα. Όταν η Άννα αναφέρει στον Χέρμαν ότι η οικογένεια της μητέρας της σκοτώθηκε στους θαλάμους αερίων του Άουσβιτς και εκείνος της λέει ότι είναι o εγγονός του Ρούντολφ Ες, θα ζήσουν μια βραδιά μεγάλων αποκαλύψεων, ιδιαίτερα τραυματικών για την Άννα. Λίγο πριν το χάραμα εκείνη βρίσκει τη λύτρωση στην αγκαλιά του Χέρμαν. Ωστόσο το επόμενο πρωί, η αποκάλυψή του ότι στην πραγματικότητα δεν είναι ο εγγονός του Ρούντολφ Ες, αλλά  πρόκειται για ένα παιχνίδι που της έπαιξε, αφήνει την Άννα μετέωρη και η απόφασή της για τη σχέση τους θα είναι μονόδρομος.   

Το έργο γράφτηκε στα πλαίσια της Σχολής Πυροδότησης Θεατρικής Γραφής του Θεάτρου Πορεία (Οκτώβριος 2019 – Μάιος 2020) με εισηγητές τους Θανάση Τριαρίδη και Βαγγέλη Χατζηγιαννίδη.

 Το θεατρικό έργο «Ομίχλη» της Ειρήνης Σοφιανού, διανέμεται ελεύθερα στο διαδίκτυο για ανάγνωση, στον παρακάτω σύνδεσμο: https://play-ground.gr/plays/ομίχλη/

5€

Αναγνώσεις Ανέκδοτων Έργων

με Διαδραστική Συμμετοχή σε Συζήτηση κάθε Δευτέρα και Τρίτη 21.00

Διαδικτυακό Θέατρο | Αναλόγιο

Πατήστε εδώ για να
παρακολουθήσετε

Bohème ΣΤΕΚΙ ΝΕΩΝ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ

Ένα στέκι για ανθρώπους που πιστεύουν σε μια ανέμελη ζωή γεμάτη τέχνη, δημιουργία και ελευθερία έκφρασης…

Αναγνώσεις ανέκδοτων έργων νέων συγγραφέων

Ο Πολυχώρος “Πόλις” και το Καλλιτεχνικό Στέκι “Bohème” σας καλούν σε ένα νέο Θέατρο της Δευτέρας και της Τρίτης με διαδικτυακές αναγνώσεις ανέκδοτων θεατρικών έργων, διηγημάτων και ποιητικών συλλογών, νέων συγγραφέων από την Ελλάδα και την Κύπρο. Απευθυνόμαστε σε όλους τους νέους συγγραφείς που επιθυμούν να επικοινωνήσουν τα έργα τους, με τους ανθρώπους τους.

Κάθε Δευτέρα και Τρίτη, γνωρίζουμε έναν νέο συγγραφέα μέσα από την ανάγνωση του έργου του και από μία συνέντευξη στον ίδιο. Στο τέλος κάθε συνάντησης, υπάρχει συζήτηση με το κοινό. Την επόμενη ημέρα διατίθενται οι βιντεοσκοπημένες αναγνώσεις, ασύγχρονα on demand στην πλατφόρμα του “Πόλις”.

Τις συναντήσεις συντονίζουν οι ηθοποιοί και συγγραφείς Γιάννης Βερβενιώτης και Αντιγόνη Σταυροπούλου, παρέα με τις ηθοποιούς Χριστίνα Παπατριανταφύλλου και Βασιλίνα Κατερίνη, καθώς και διαφορετικούς καλεσμένους ηθοποιούς και συγγραφείς κάθε φορά, που συμμετέχουν στις αναγνώσεις και στις συζητήσεις των έργων.

Οι βιντεοσκοπημένες συναντήσεις είναι διαθέσιμες προς όλους στην ιστοσελίδα μας, μετά από συνεννόηση με τους συγγραφείς.

Τιμή εισόδου για την παρακολούθηση των αναγνώσεων: 5 ευρώ.

*Αν ενδιαφέρεσαι να διαβαστεί το έργο σου, στείλε μας email εδώ: boheme.polis@gmail.com

Συγγραφέας

Ειρήνη Σοφιανού

Η Ειρήνη Σοφιανού γεννήθηκε και ζει στην Αθήνα. Είναι πτυχιούχος του Πανεπιστημίου Αθηνών, του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης και κάτοχος του μεταπτυχιακού διπλώματος Ευρωπαϊκής Οργάνωσης και Διπλωματίας του Τομέα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του ίδιου πανεπιστημίου. Εργάστηκε για πολλά χρόνια στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα σε συγχρηματοδοτούμενα ευρωπαϊκά προγράμματα σχετικά με την εκπαίδευση καθώς και με έργα πληροφορικής στο χώρο της υγείας, της κοινωνικής ασφάλισης και των δημοσίων συμβάσεων. Σήμερα εργάζεται στο υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης και είναι εκπαιδεύτρια στο Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης. Τα έργα της “Ομίχλη” και “ο φαροφύλακας” γράφτηκαν στα πλαίσια της σχολής πυροδότησης θεατρικής γραφής του θεάτρου Πορεία (2019-2020), με εισηγητές τους Βαγγέλη Χατζηγιαννίδη, Θανάση Τριαρίδη και είναι αναρτημένα στις ιστοσελίδες του θεάτρου Πορεία και PlayGRound – ελεύθερα θεατρικά έργα.

e-mail επικοινωνίας

eirini_sofianou@yahoo.gr

Πληροφορίες για το μάθημα

Κατηγορίες:

Μαθήματα Instructor

Νίκος Σταυρόπουλος Νίκος Σταυρόπουλος Συντάκτης

Διδάκτωρ Τμήματος Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας Σχολή Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

ΟΜΙΧΛΗ | ΕΙΡΗΝΗ ΣΟΦΙΑΝΟΥ

5.00

Παρακολουθήστε Εδώ…