You are currently viewing ΠΑΠΑΤΡΕΧΑ ΒΙΡΓΙΝΙΑ | ΑΠΟΤΥΠΩΜΑΤΑ | ΘΕΑΤΡΟ ΤΟΥ ΔΕΥΤΕΡΟΤΡΙΤΟΥ | ΔΙΑΘΕΣΙΜΟ ON DEMAND

ΠΑΠΑΤΡΕΧΑ ΒΙΡΓΙΝΙΑ | ΑΠΟΤΥΠΩΜΑΤΑ | ΘΕΑΤΡΟ ΤΟΥ ΔΕΥΤΕΡΟΤΡΙΤΟΥ | ΔΙΑΘΕΣΙΜΟ ON DEMAND

ΠΑΠΑΤΡΕΧΑ ΒΙΡΓΙΝΙΑ | ΑΠΟΤΥΠΩΜΑΤΑ | ΘΕΑΤΡΟ ΤΟΥ ΔΕΥΤΕΡΟΤΡΙΤΟΥ | ΔΙΑΘΕΣΙΜΟ ON DEMAND

Αποτυπώματα | Τίτλος Έργου
Παπατρέχα Βιργινία | Συγγραφέας

Περίληψη

Ο Τάϊγιο είναι διάσημος ζωγράφος, όμως αυτή την περίοδο στερείται έμπνευσης. Η οικονόμος του Μάρθα, φέρνει στο ατελιέ ως μοντέλο την Αγνή και την υπνωτίζει, ώστε η ακινησία της να διευκολύνει τη δημιουργικότητα και την συγκέντρωση του ζωγράφου. Ο ερχομός της Αγνής δεν είναι τυχαίος, είναι μέρος του σχεδίου της Μάρθας. Ο ζωγράφος πρέπει να ερωτευτεί την Αγνή και να ασχολείται μαζί της, όσο η Μάρθα θα δρα ανενόχλητη στην αγοραπωλησία των πινάκων του, χωρίς την έγκριση του, με σκοπό να εισπράξει η ίδια τα χρήματα. Η Αγνή από την άλλη θέλει να γνωρίσει το ζωγράφο, γιατί η Ελπίδα, η μητέρα της, που είχε σχέση μαζί του στο παρελθόν, αυτοκτόνησε εξαιτίας του. Θέλει άραγε και αυτή να τον εκδικηθεί ή μήπως είναι άλλα τα κίνητρα της; Η δημιουργικότητα του Τάϊγιο απογειώνεται χάρη στην παρουσία της Αγνής και στα συναισθήματα που του ξυπνά.

Το έργο γράφτηκε στα πλαίσια της Σχολής Πυροδότησης Θεατρικής Γραφής του Θεάτρου Πορεία (Οκτώβριος 2020 – Μάιος 2021) με εισηγητές τους Θανάση Τριαρίδη και Μάνο Κουνουγάκη.

Το θεατρικό έργο «Αποτυπώματα» της Βιργινίας Παπατρέχα, διανέμεται ελεύθερα στο διαδίκτυο για ανάγνωση, στον παρακάτω σύνδεσμο: https://play-ground.gr/plays/apotypomata-2/

5€

Αναγνώσεις Ανέκδοτων Έργων

με Διαδραστική Συμμετοχή σε Συζήτηση κάθε Δευτέρα και Τρίτη 21.00

Διαδικτυακό Θέατρο | Αναλόγιο

Πατήστε εδώ για να
παρακολουθήσετε

Bohème ΣΤΕΚΙ ΝΕΩΝ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ

Ένα στέκι για ανθρώπους που πιστεύουν σε μια ανέμελη ζωή γεμάτη τέχνη, δημιουργία και ελευθερία έκφρασης…

Αναγνώσεις ανέκδοτων έργων νέων συγγραφέων

Ο Πολυχώρος “Πόλις” και το Καλλιτεχνικό Στέκι “Bohème” σας καλούν σε ένα νέο Θέατρο της Δευτέρας και της Τρίτης με διαδικτυακές αναγνώσεις ανέκδοτων θεατρικών έργων, διηγημάτων και ποιητικών συλλογών, νέων συγγραφέων από την Ελλάδα και την Κύπρο. Απευθυνόμαστε σε όλους τους νέους συγγραφείς που επιθυμούν να επικοινωνήσουν τα έργα τους, με τους ανθρώπους τους.

Κάθε Δευτέρα και Τρίτη, γνωρίζουμε έναν νέο συγγραφέα μέσα από την ανάγνωση του έργου του και από μία συνέντευξη στον ίδιο. Στο τέλος κάθε συνάντησης, υπάρχει συζήτηση με το κοινό. Την επόμενη ημέρα διατίθενται οι βιντεοσκοπημένες αναγνώσεις, ασύγχρονα on demand στην πλατφόρμα του “Πόλις”.

Τις συναντήσεις συντονίζουν οι ηθοποιοί και συγγραφείς Γιάννης Βερβενιώτης και Αντιγόνη Σταυροπούλου, παρέα με τις ηθοποιούς Χριστίνα Παπατριανταφύλλου και Βασιλίνα Κατερίνη, καθώς και διαφορετικούς καλεσμένους ηθοποιούς και συγγραφείς κάθε φορά, που συμμετέχουν στις αναγνώσεις και στις συζητήσεις των έργων.

Οι βιντεοσκοπημένες συναντήσεις είναι διαθέσιμες προς όλους στην ιστοσελίδα μας, μετά από συνεννόηση με τους συγγραφείς.

Τιμή εισόδου για την παρακολούθηση των αναγνώσεων: 5 ευρώ.

*Αν ενδιαφέρεσαι να διαβαστεί το έργο σου, στείλε μας email εδώ: boheme.polis@gmail.com

Συγγραφέας

Βιργινία Παπατρέχα

H Παπατρέχα Βιργινία γεννήθηκε και κατοικεί στην Αθήνα, εργάζεται στο Υπουργείο Πολιτισμού. Σπούδασε Μηχανολογία και Γερμανική Φιλολογία και κατέχει και στους δυο τομείς μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών. Ασχολείται με τη συγγραφή, τη μετάφραση και τη διδασκαλία. Λατρεύει το θέατρο.

e-mail επικοινωνίας
virgo.pap@gmail.com

Πληροφορίες για το μάθημα

Κατηγορίες:

Μαθήματα Instructor

Νίκος Σταυρόπουλος Νίκος Σταυρόπουλος Συντάκτης

Διδάκτωρ Τμήματος Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας Σχολή Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αιγαίου.