You are currently viewing ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ | ΟΛΑ ΚΑΛΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΑ | ΘΕΑΤΡΟ ΤΟΥ ΔΕΥΤΕΡΟΤΡΙΤΟΥ | ΔΙΑΘΕΣΙΜΟ ON DEMAND

ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ | ΟΛΑ ΚΑΛΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΑ | ΘΕΑΤΡΟ ΤΟΥ ΔΕΥΤΕΡΟΤΡΙΤΟΥ | ΔΙΑΘΕΣΙΜΟ ON DEMAND

ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ | ΟΛΑ ΚΑΛΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΑ | ΘΕΑΤΡΟ ΤΟΥ ΔΕΥΤΕΡΟΤΡΙΤΟΥ | ΔΙΑΘΕΣΙΜΟ ON DEMAND

Όλα καλά στη Βούλα | Τίτλος Έργου
Παπαδάκης Γιώργος | Συγγραφέας

Περίληψη

Η οικογένεια Πραποπούλου βρίσκεται στο σπίτι της στην Βούλα. Έχουν μαζευτεί όλοι για να γιορτάσουν τα Χριστούγεννα που ήταν από τις αγαπημένες τους γιορτές. Στο τραπέζι βρίσκονται οι γονείς, τα 3 παιδιά και ο παππούς. Το κλίμα είναι ιδιαίτερα ευχάριστο, καθώς η οικογένεια δε μαζεύεται τόσο εύκολα τα τελευταία χρόνια, λόγω του ότι τα παιδιά ζούνε σε διαφορετικές πόλεις για τις σπουδές τους, οπότε η ευκαιρία για αντάμωμα, είναι οι διακοπές του Πάσχα, των Χριστουγέννων και λίγες μέρες το καλοκαίρι. Η μητέρα πάει να φέρει το γλυκό που έχει φτιάξει, το οποίο είναι και το αγαπημένο του πατέρα της. Ενώ του το σερβίρει, ο πατέρας ψιθυρίζει στο αυτί της κόρης του, ότι είναι περήφανος για αυτήν. Ακούγεται ο ήχος του κουδουνιού, ο οποίος σταματά αυτή την όμορφη στιγμή. Η μητέρα ανοίγει την πόρτα και βλέπει δύο αστυνομικούς να ρωτάνε αν εδώ είναι η κατοικία του Πραπόπουλου (παππούς) και απαντάει ναι. Οι αστυνομικοί της λένε ότι έχουν ένταλμα για τη σύλληψη του πατέρα της, λόγω της ενασχόλησης του με συγκεκριμένες πολιτικές παρατάξεις. Η μητέρα δε μπορεί να πιστέψει αυτό που συμβαίνει. Επικρατεί σύγχυση. Οι υπόλοιποι δεν έχουν κατανοήσει την κατάσταση, όπως και ο ίδιος ο παππούς, στον οποίο ξεκινάνε να βάζουν χειροπέδες. Η κόρη κοιτάει κλαίγοντας και τους φωνάζει να τον αφήσουν. Οι αστυνομικοί οδηγούν τον παππού στην έξοδο και όταν φτάνουν στην πόρτα η κόρη αρπάζει το όπλο του ενός αστυνομικού και τον πυροβολεί στο κεφάλι, προτού προλάβει να αντιδράσει ο συνάδελφος του. Τον πυροβολεί και αυτόν εν ψυχρώ.

5€

Αναγνώσεις Ανέκδοτων Έργων

με Διαδραστική Συμμετοχή σε Συζήτηση κάθε Δευτέρα και Τρίτη 21.00

Διαδικτυακό Θέατρο | Αναλόγιο

Πατήστε εδώ για να
παρακολουθήσετε

Bohème ΣΤΕΚΙ ΝΕΩΝ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ

Ένα στέκι για ανθρώπους που πιστεύουν σε μια ανέμελη ζωή γεμάτη τέχνη, δημιουργία και ελευθερία έκφρασης…

Αναγνώσεις ανέκδοτων έργων νέων συγγραφέων

Ο Πολυχώρος “Πόλις” και το Καλλιτεχνικό Στέκι “Bohème” σας καλούν σε ένα νέο Θέατρο της Δευτέρας και της Τρίτης με διαδικτυακές αναγνώσεις ανέκδοτων θεατρικών έργων, διηγημάτων και ποιητικών συλλογών, νέων συγγραφέων από την Ελλάδα και την Κύπρο. Απευθυνόμαστε σε όλους τους νέους συγγραφείς που επιθυμούν να επικοινωνήσουν τα έργα τους, με τους ανθρώπους τους.

Κάθε Δευτέρα και Τρίτη, γνωρίζουμε έναν νέο συγγραφέα μέσα από την ανάγνωση του έργου του και από μία συνέντευξη στον ίδιο. Στο τέλος κάθε συνάντησης, υπάρχει συζήτηση με το κοινό. Την επόμενη ημέρα διατίθενται οι βιντεοσκοπημένες αναγνώσεις, ασύγχρονα on demand στην πλατφόρμα του “Πόλις”.

Τις συναντήσεις συντονίζουν οι ηθοποιοί και συγγραφείς Γιάννης Βερβενιώτης και Αντιγόνη Σταυροπούλου, παρέα με τις ηθοποιούς Χριστίνα Παπατριανταφύλλου και Βασιλίνα Κατερίνη, καθώς και διαφορετικούς καλεσμένους ηθοποιούς και συγγραφείς κάθε φορά, που συμμετέχουν στις αναγνώσεις και στις συζητήσεις των έργων.

Οι βιντεοσκοπημένες συναντήσεις είναι διαθέσιμες προς όλους στην ιστοσελίδα μας, μετά από συνεννόηση με τους συγγραφείς.

Τιμή εισόδου για την παρακολούθηση των αναγνώσεων: 5 ευρώ.

*Αν ενδιαφέρεσαι να διαβαστεί το έργο σου, στείλε μας email εδώ: boheme.polis@gmail.com

Συγγραφέας

Γιώργος Παπαδάκης

Ο Γιώργος Παπαδάκης, γεννήθηκε τον Ιούλιο του 1998 στο Ηράκλειο Κρήτης, όπου μεγάλωσε με τους γονείς του και τα δύο του αδέρφια. Το 2016 έφυγε από το Ηράκλειο, για να πάει στην Κύπρο να σπουδάσει φαρμακευτική (στην Λευκωσία), ενώ αυτή τη στιγμή κάνει την πρακτική του σε φαρμακείο στην Αθήνα. Στον ελεύθερο χρόνο του, του αρέσει να ακούει μουσική, να συναναστρέφεται με τα αγαπημένα του πρόσωπα, να αθλείται και να γράφει.

e-mail επικοινωνίας

lysandrosgeorgamlis@gmail.com

Πληροφορίες για το μάθημα

Κατηγορίες:

Μαθήματα Instructor

Νίκος Σταυρόπουλος Νίκος Σταυρόπουλος Συντάκτης

Διδάκτωρ Τμήματος Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας Σχολή Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

ΟΛΑ ΚΑΛΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΑ | ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ

5.00