You are currently viewing ΜΙΚΕΛΛΙΔΟΥ ΑΝΝΥ | ΤΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΤΩΝ ΛΕΞΕΩΝ | ΘΕΑΤΡΟ ΤΟΥ ΔΕΥΤΕΡΟΤΡΙΤΟΥ | ΔΙΑΘΕΣΙΜΟ ON DEMAND

ΜΙΚΕΛΛΙΔΟΥ ΑΝΝΥ | ΤΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΤΩΝ ΛΕΞΕΩΝ | ΘΕΑΤΡΟ ΤΟΥ ΔΕΥΤΕΡΟΤΡΙΤΟΥ | ΔΙΑΘΕΣΙΜΟ ON DEMAND

ΜΙΚΕΛΛΙΔΟΥ ΑΝΝΥ | ΤΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΤΩΝ ΛΕΞΕΩΝ | ΘΕΑΤΡΟ ΤΟΥ ΔΕΥΤΕΡΟΤΡΙΤΟΥ | ΔΙΑΘΕΣΙΜΟ ON DEMAND

Το βασίλειο των Λέξεων | Τίτλος Έργου
Μικελλίδου Άννυ | Συγγραφέας

Περίληψη

Στης Ανατολής μεριά, όπου οι κόκκινες φεγγαραχτίδες πλέκονται με τις λαμπερές ανάσες των αστεριών, απλώνεται το «Βασίλειο των Λέξεων» ή αλλιώς «Αλμενάγια Χώρα». Εκεί ζούσε ο Βασιλιάς μαζί με την αγαπημένη γυναίκα και τη μοναχοκόρη του Αντέλ, σε περίτεχνο παλάτι με αμέτρητους πυργίσκους και δωμάτια. Σ’ αυτό το Μαγικό Βασίλειο όλοι οι υπήκοοι ήσαν ευχαριστημένοι και υπερήφανοι για τον εμπνευσμένο Βασιλιά τους –δεξιοτέχνη των λέξεων. Κοντές, μακρόσυρτες, με γωνιές και με καμπύλες, τραγουδιστές, με νόημα ή στόμφο… όλες τις χρησιμοποιεί για τα γραψίματά του! Όλα ξεκινούν την στιγμή που η έμπνευση του Βασιλιά στερεύει και η λύπη και κατήφεια απλώνεται σ’ ολόκληρο το Βασίλειο. Άραγε θα καταφέρει ο Βασιλιάς να ξαναβρεί τη χαμένη έμπνευσή του; Τα χαμόγελα θα επιστρέψουν στα χείλη όλων;

5€

Αναγνώσεις Ανέκδοτων Έργων

με Διαδραστική Συμμετοχή σε Συζήτηση κάθε Δευτέρα και Τρίτη 21.00

Διαδικτυακό Θέατρο | Αναλόγιο

Πατήστε εδώ για να
παρακολουθήσετε

Bohème ΣΤΕΚΙ ΝΕΩΝ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ

Ένα στέκι για ανθρώπους που πιστεύουν σε μια ανέμελη ζωή γεμάτη τέχνη, δημιουργία και ελευθερία έκφρασης…

Αναγνώσεις ανέκδοτων έργων νέων συγγραφέων

Ο Πολυχώρος “Πόλις” και το Καλλιτεχνικό Στέκι “Bohème” σας καλούν σε ένα νέο Θέατρο της Δευτέρας και της Τρίτης με διαδικτυακές αναγνώσεις ανέκδοτων θεατρικών έργων, διηγημάτων και ποιητικών συλλογών, νέων συγγραφέων από την Ελλάδα και την Κύπρο. Απευθυνόμαστε σε όλους τους νέους συγγραφείς που επιθυμούν να επικοινωνήσουν τα έργα τους, με τους ανθρώπους τους.

Κάθε Δευτέρα και Τρίτη, γνωρίζουμε έναν νέο συγγραφέα μέσα από την ανάγνωση του έργου του και από μία συνέντευξη στον ίδιο. Στο τέλος κάθε συνάντησης, υπάρχει συζήτηση με το κοινό. Την επόμενη ημέρα διατίθενται οι βιντεοσκοπημένες αναγνώσεις, ασύγχρονα on demand στην πλατφόρμα του “Πόλις”.

Τις συναντήσεις συντονίζουν οι ηθοποιοί και συγγραφείς Γιάννης Βερβενιώτης και Αντιγόνη Σταυροπούλου, παρέα με τις ηθοποιούς Χριστίνα Παπατριανταφύλλου και Βασιλίνα Κατερίνη, καθώς και διαφορετικούς καλεσμένους ηθοποιούς και συγγραφείς κάθε φορά, που συμμετέχουν στις αναγνώσεις και στις συζητήσεις των έργων.

Οι βιντεοσκοπημένες συναντήσεις είναι διαθέσιμες προς όλους στην ιστοσελίδα μας, μετά από συνεννόηση με τους συγγραφείς.

Τιμή εισόδου για την παρακολούθηση των αναγνώσεων: 5 ευρώ.

*Αν ενδιαφέρεσαι να διαβαστεί το έργο σου, στείλε μας email εδώ: boheme.polis@gmail.com

Συγγραφέας

Άννυ Μικελλίδου

Η Άννυ Μικελλίδου γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Λεμεσό. Σπούδασε Γραφικές Τέχνες στην Αθήνα και στη συνέχεια Ανθρωπιστικές και Κοινωνικές Σπουδές στο πρόγραμμα  Ελληνικός Πολιτισμός (ΑΠΚΥ). Εργάστηκε για χρόνια στον τομέα της Διαφήμισης και Γραφιστικής τέχνης. Σήμερα εργάζεται ως Σχολική Συνοδός για παιδιά με ειδικές ικανότητες στη Μέση Εκπαίδευση. Το παραμύθι «Το Βασίλειο των Λέξεων» είναι η πρώτη της συγγραφική προσπάθεια, η οποία προέκυψε μέσα από την παρακολούθηση του Εργαστηρίου Ελεύθερης Γραφής του Θεάτρου Διόνυσος με συντονίστρια την Αντιγόνη Σταυροπούλου.

email επικοινωνίας

mikell@cytanet.com.cy

 

Πληροφορίες για το μάθημα

Κατηγορίες:

Μαθήματα Instructor

Νίκος Σταυρόπουλος Νίκος Σταυρόπουλος Συντάκτης

Διδάκτωρ Τμήματος Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας Σχολή Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

ΤΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΤΩΝ ΛΕΞΕΩΝ | ΑΝΝΥ ΜΙΚΕΛΛΙΔΟΥ

5.00