You are currently viewing ΚΟΥΝΟΥΓΑΚΗΣ ΜΑΝΟΣ | MANSTER | ΘΕΑΤΡΟ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ | ΔΙΑΘΕΣΙΜΟ ON DEMAND

ΚΟΥΝΟΥΓΑΚΗΣ ΜΑΝΟΣ | MANSTER | ΘΕΑΤΡΟ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ | ΔΙΑΘΕΣΙΜΟ ON DEMAND

ΚΟΥΝΟΥΓΑΚΗΣ ΜΑΝΟΣ | MANSTER | ΘΕΑΤΡΟ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ | ΔΙΑΘΕΣΙΜΟ ON DEMAND

Manster | Τίτλος Έργου
Μάνος Κουνουγάκης | Συγγραφέας

Περίληψη
Ο Βίκτωρ Φρανκεστάιν επιστρέφει στο εργαστήριο του έπειτα από ένα πολύμηνο ταξίδι. Εκεί βρίσκει το αντρόγυνο πλάσμα του να τον περιμένει. Η θηλυκή πλευρά έχει βρει τα ημερολόγια του δημιουργού της και έχει μάθει τόσο για τη δημιουργία της όσο και για την ύπαρξη της αρσενικής μορφής. Δηλώνει δυστυχισμένη και ζητάει από τον Φρανκεστάιν να διορθώσει το λάθος του και να τους κάνει ένα τέλειο ανδρόγυνο πλάσμα. Η αρσενική μορφή έχει άγνοια της αλήθειας. Ωστόσο έχει κι αυτή τα δικά της αιτήματα. Πού θα οδηγήσει η σύγκρουση δημιουργού-δημιουργήματος; Θα μπορέσουν οι δύο μορφές να έρθουν σε πραγματική επαφή μεταξύ τους;

5€

Αναγνώσεις Ανέκδοτων Έργων

με Διαδραστική Συμμετοχή σε Συζήτηση κάθε Δευτέρα 21.00

Διαδικτυακό Θέατρο | Αναλόγιο

Πατήστε εδώ για να
παρακολουθήσετε

Bohème ΣΤΕΚΙ ΝΕΩΝ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ
Ένα στέκι για ανθρώπους που πιστεύουν σε μια ανέμελη ζωή γεμάτη τέχνη, δημιουργία και ελευθερία έκφρασης…

Αναγνώσεις ανέκδοτων έργων νέων συγγραφέων
Ο Πολυχώρος “Πόλις” και το Καλλιτεχνικό Στέκι “Bohème” σας καλούν σε ένα νέο Θέατρο της Δευτέρας με διαδικτυακές αναγνώσεις ανέκδοτων θεατρικών έργων νέων συγγραφέων από την Ελλάδα και την Κύπρο. Απευθυνόμαστε σε όλους τους νέους συγγραφείς που τα έργα τους δεν έχουν εκδοθεί και επιθυμούν να τα επικοινωνήσουν με τους ανθρώπους τους.
Κάθε Δευτέρα θα γνωρίζουμε έναν νέο συγγραφέα μέσα από την ανάγνωση του έργου του και από μία συνέντευξη στον ίδιο. Στο τέλος κάθε συνάντησης, θα υπάρχει συζήτηση με το κοινό. Την επόμενη ημέρα θα διατίθενται ασύγχρονα on demand στην πλατφόρμα του “Πόλις”.

Τις συναντήσεις θα συντονίζουν οι ηθοποιοί και συγγραφείς Γιάννης Βερβενιώτης και Αντιγόνη Σταυροπούλου, παρέα με την ηθοποιό Χριστίνα Παπατριανταφύλλου και διαφορετικούς καλεσμένους ηθοποιούς και συγγραφείς κάθε φορά, που θα συμμετέχουν στις συζητήσεις των έργων.

Οι βιντεοσκοπημένες συναντήσεις θα είναι διαθέσιμες προς όλους στην ιστοσελίδα μας, μετά από συνεννόηση με τους συγγραφείς.

*Αν ενδιαφέρεσαι να διαβαστεί το έργο σου, στείλε μας email εδώ: boheme.polis@gmail.com

Συγγραφέας

Μάνος Κουνουγάκης

Γεννήθηκε το Σεπτέμβριο του 1985 στο Ηράκλειο και ζει στην Αθήνα. Είναι απόφοιτος του τμήματος Αγγλικής Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Συνέχισε με μεταπτυχιακές σπουδές στην Αμερικάνικη Λογοτεχνία στο Πανεπιστήμιο του Essex. Σε διδακτορικό επίπεδο μελέτησε τις έννοιες της αρχής και της τάξης στις τραγωδίες του Άγγλου θεατρικού συγγραφέα του 17ου αιώνα Nathaniel Lee. Κείμενά του έχουν συμπεριληφθεί σε ανθολογίες και περιοδικά στην Ελλάδα και το εξωτερικό, όπως το βρετανικό Focus και τα αμερικάνικα Scifaikuest και Illumen. Έχει διακριθεί με θεατρικά μονόπρακτα, ποιήματα, διηγήματα και σενάρια, όπως το βραβείο χαϊκού Vladimir Devidé του International Academic Forum και οι υποψηφιότητες στα Dwarf Stars Awards 2014 και 2016 της American Science Fiction Poetry Association. Μεταφράσεις του έχουν δημοσιευτεί σε περιοδικά και ανθολογίες. Ενδεικτικά αναφέρονται οι εξής: Οδυσσέας: Ένας Ελληνικός Μύθος (Πατάκης, 2013) και Living/Writing: Inner and Outer Landscapes of Irish and Greek Poets (Peter Lang, 2018). Υπήρξε δημιουργός και διαχειριστής του ηλεκτρονικού λογοτεχνικού περιοδικού Chalice (2014-2017), καθώς και μέλος της συντακτικής ομάδας του αγγλόφωνου λογοτεχνικού περιοδικού Prachya Review (2015-2017) από το Μπανγκλαντές. Αρθρογραφεί σε λογοτεχνικά περιοδικά. Διδάσκει στη Σχολή Πυροδότησης Θεατρικής Γραφής των Θανάση Τριαρίδη και Βαγγέλη Χατζηγιαννίδη στο Θέατρο Πορεία και είναι συνδημιουργός της ιστοσελίδας PlayGRound στην οποία δημοσιεύονται ελληνικά θεατρικά έργα ελεύθερα για ανάγνωση. Τα έργα του μπορούν να διαβαστούν και στην προσωπική του ιστοσελίδα kounougakis.gr |
e-mail επικοινωνίας: manoskoungk7@yahoo.gr

Πληροφορίες για το μάθημα

Κατηγορίες:

Μαθήματα Instructor

Νίκος Σταυρόπουλος Νίκος Σταυρόπουλος Συντάκτης

Διδάκτωρ Τμήματος Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας Σχολή Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

MANSTER | ΜΑΝΟΣ ΚΟΥΝΟΥΓΑΚΗΣ

5.00

Παρακολουθήστε Εδώ…