You are currently viewing ΚΑΛΤΣΟΓΙΑΝΝΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ | ΦΥΛΑΚΑΣ | ΘΕΑΤΡΟ ΤΟΥ ΔΕΥΤΕΡΟΤΡΙΤΟΥ | ΔΙΑΘΕΣΙΜΟ ON DEMAND

ΚΑΛΤΣΟΓΙΑΝΝΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ | ΦΥΛΑΚΑΣ | ΘΕΑΤΡΟ ΤΟΥ ΔΕΥΤΕΡΟΤΡΙΤΟΥ | ΔΙΑΘΕΣΙΜΟ ON DEMAND

ΚΑΛΤΣΟΓΙΑΝΝΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ | ΦΥΛΑΚΑΣ | ΘΕΑΤΡΟ ΤΟΥ ΔΕΥΤΕΡΟΤΡΙΤΟΥ | ΔΙΑΘΕΣΙΜΟ ON DEMAND

Φύλακας | Τίτλος Έργου
Καλτσογιάννη Αλεξάνδρα | Συγγραφέας

Περίληψη

Ο Τόμας και η Νόρα συναντιούνται τυχαία στο νεκροταφείο. Έχουν πάει για να επισκεφθούν τον τάφο ενός αγαπημένου τους μαθητή της Γ΄ Λυκείου του Νίκ, ο οποίος πέθανε από ατύχημα στην σχολική αυλή. Και οι δύο είναι συνάδελφοι εκπαιδευτικοί στο ίδιο σχολείο. Κατά την διάρκεια της συνομιλίας τους ο φύλακας του νεκροταφείου εμφανίζεται συχνά – πυκνά για να τους ενημερώσει για το κλείσιμο της πύλης. Η παρουσία του είναι καταλυτική καθώς και οι δυο αναγνωρίζουν στο αινιγματικό πρόσωπο του φύλακα τον νεκρό μαθητή. Αυτό πυροδοτεί μια σειρά διαδοχικών αποκαλύψεων σχετικά με τα αίτια του ατυχήματος και εν τέλει του τρόπου με τον οποίο εμπλέκονται οι ζωές των τριών τους.

Το έργο γράφτηκε στα πλαίσια της Σχολής Πυροδότησης Θεατρικής Γραφής του Θεάτρου Πορεία (Οκτώβρης 2019- Μάιος 2020) με εισηγητές τους Θ. Τριαρίδη και Β. Χατζηγιαννίδη.

Το θεατρικό έργο «Φύλακας» της Αλεξάνδρας Καλτσογιάννη διανέμεται ελεύθερα στο διαδίκτυο για ανάγνωση, στον παρακάτω σύνδεσμο: https://play-ground.gr/plays/fylakas-2/

5€

Αναγνώσεις Ανέκδοτων Έργων

με Διαδραστική Συμμετοχή σε Συζήτηση κάθε Δευτέρα και Τρίτη 21.00

Διαδικτυακό Θέατρο | Αναλόγιο

Πατήστε εδώ για να
παρακολουθήσετε

Bohème ΣΤΕΚΙ ΝΕΩΝ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ

Ένα στέκι για ανθρώπους που πιστεύουν σε μια ανέμελη ζωή γεμάτη τέχνη, δημιουργία και ελευθερία έκφρασης…

Αναγνώσεις ανέκδοτων έργων νέων συγγραφέων

Ο Πολυχώρος “Πόλις” και το Καλλιτεχνικό Στέκι “Bohème” σας καλούν σε ένα νέο Θέατρο της Δευτέρας και της Τρίτης με διαδικτυακές αναγνώσεις ανέκδοτων θεατρικών έργων, διηγημάτων και ποιητικών συλλογών, νέων συγγραφέων από την Ελλάδα και την Κύπρο. Απευθυνόμαστε σε όλους τους νέους συγγραφείς που επιθυμούν να επικοινωνήσουν τα έργα τους, με τους ανθρώπους τους.

Κάθε Δευτέρα και Τρίτη, γνωρίζουμε έναν νέο συγγραφέα μέσα από την ανάγνωση του έργου του και από μία συνέντευξη στον ίδιο. Στο τέλος κάθε συνάντησης, υπάρχει συζήτηση με το κοινό. Την επόμενη ημέρα διατίθενται οι βιντεοσκοπημένες αναγνώσεις, ασύγχρονα on demand στην πλατφόρμα του “Πόλις”.

Τις συναντήσεις συντονίζουν οι ηθοποιοί και συγγραφείς Γιάννης Βερβενιώτης και Αντιγόνη Σταυροπούλου, παρέα με τις ηθοποιούς Χριστίνα Παπατριανταφύλλου και Βασιλίνα Κατερίνη, καθώς και διαφορετικούς καλεσμένους ηθοποιούς και συγγραφείς κάθε φορά, που συμμετέχουν στις αναγνώσεις και στις συζητήσεις των έργων.

Οι βιντεοσκοπημένες συναντήσεις είναι διαθέσιμες προς όλους στην ιστοσελίδα μας, μετά από συνεννόηση με τους συγγραφείς.

Τιμή εισόδου για την παρακολούθηση των αναγνώσεων: 5 ευρώ.

*Αν ενδιαφέρεσαι να διαβαστεί το έργο σου, στείλε μας email εδώ: boheme.polis@gmail.com

Συγγραφέας

Αλεξάνδρα Καλτσογιάννη

Η Αλεξάνδρα Καλτσογιάννη γεννήθηκε στην Νάουσα Ημαθίας, σπούδασε Ψυχολογία στο Α.Π.Θ, ειδικεύτηκε στις Εξαρτήσεις Μ.Sc. A.Π.Θ και εργάζεται ως Ψυχοθεραπεύτρια Gestalt στο γραφείο της. Της αρέσει να διαβάζει, να γράφει, κυρίως θεατρικά έργα και ποίηση. Έχει παρακολουθήσει τη Σχολή Πυροδότησης Θεατρικής Γραφής του Θεάτρου Πορεία. Έργα της, μικροδιηγήματα, ποιήματα και θεατρικά έργα έχουν συμπεριληφθεί σε λογοτεχνικά Περιοδικά,  ποιητικές ανθολογίες και κυκλοφορούν ελεύθερα στο διαδίκτυο. Σο θεατρικό της έργο ¨Πένθιμη φούγκα σε ρε ελάσσονα¨ απέσπασε έπαινο στον 4ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδος.

e-mail επικοινωνίας

alexandrakalt@yahoo.gr

Πληροφορίες για το μάθημα

Κατηγορίες:

Μαθήματα Instructor

Νίκος Σταυρόπουλος Νίκος Σταυρόπουλος Συντάκτης

Διδάκτωρ Τμήματος Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας Σχολή Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

ΦΥΛΑΚΑΣ | ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΚΑΛΤΣΟΓΙΑΝΝΗ

5.00