You are currently viewing ΓΡΑΜΜΕΝΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ | ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΚΟΠΕΛΑ ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΕΙ ΜΟΝΟΚΕΡΟ | ΘΕΑΤΡΟ ΤΟΥ ΔΕΥΤΕΡΟΤΡΙΤΟΥ | ΔΙΑΘΕΣΙΜΟ ON DEMAND

ΓΡΑΜΜΕΝΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ | ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΚΟΠΕΛΑ ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΕΙ ΜΟΝΟΚΕΡΟ | ΘΕΑΤΡΟ ΤΟΥ ΔΕΥΤΕΡΟΤΡΙΤΟΥ | ΔΙΑΘΕΣΙΜΟ ON DEMAND

ΓΡΑΜΜΕΝΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ | ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΚΟΠΕΛΑ ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΕΙ ΜΟΝΟΚΕΡΟ | ΘΕΑΤΡΟ ΤΟΥ ΔΕΥΤΕΡΟΤΡΙΤΟΥ | ΔΙΑΘΕΣΙΜΟ ON DEMAND

Ζητείται κοπέλα να προσέχει μονόκερο | Τίτλος Έργου
Δημήτρης Γραμμένος | Συγγραφέας

Περίληψη

Η Σύλβια ονειρεύεται να γίνει ηθοποιός. Προς το παρόν είναι άνεργη, δεν έχει να πληρώσει τη σχολή και χρωστάει τρία νοίκια. Αν δεν τα ξεπληρώσει ως το τέλος της βδομάδας, θα πρέπει να τα παρατήσει όλα και να αναλάβει την οικογενειακή ταβέρνα στο χωριό. Η Λέμον όμως, θεόμουρλη κολλητή και παράνομη συγκάτοικος, δεν είναι διατεθειμένη να την αφήσει να καταθέσει τα όπλα. Τελευταία τους ελπίδα, μια σουρεαλιστική αγγελία στην εφημερίδα: «Ζητείται κοπέλα να προσέχει μονόκερο». Τα λεφτά είναι πολλά. Γιατί όμως; Τι και ποιος κρύβεται πίσω από αυτό το μήνυμα; Η Λέμον πείθει τη Σύλβια να τα παίξει όλα για όλα. Στο κάτω-κάτω τι έχει να χάσει; («Τη ζωή μου;» θα μας έλεγε πιθανόν η Σύλβια. «Σιγά. Εξάλλου, σάμπως ζωή είναι αυτή που έχεις;» θα την αποστόμωνε η Λέμον).

Το θεατρικό έργο «Ζητείται κοπέλα να προσέχει μονόκερο» του Δημήτρη Γραμμένου, διανέμεται ελεύθερα στο διαδίκτυο για ανάγνωση, στον παρακάτω σύνδεσμο: https://play-ground.gr/plays/zhteitai-kopela-na-prosexei-monokero/

5€

Αναγνώσεις Ανέκδοτων Έργων

με Διαδραστική Συμμετοχή σε Συζήτηση κάθε Δευτέρα και Τρίτη 21.00

Διαδικτυακό Θέατρο | Αναλόγιο

Πατήστε εδώ για να
παρακολουθήσετε

Bohème ΣΤΕΚΙ ΝΕΩΝ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ

Ένα στέκι για ανθρώπους που πιστεύουν σε μια ανέμελη ζωή γεμάτη τέχνη, δημιουργία και ελευθερία έκφρασης…

Αναγνώσεις ανέκδοτων έργων νέων συγγραφέων

Ο Πολυχώρος “Πόλις” και το Καλλιτεχνικό Στέκι “Bohème” σας καλούν σε ένα νέο Θέατρο της Δευτέρας και της Τρίτης με διαδικτυακές αναγνώσεις ανέκδοτων θεατρικών έργων, διηγημάτων και ποιητικών συλλογών, νέων συγγραφέων από την Ελλάδα και την Κύπρο. Απευθυνόμαστε σε όλους τους νέους συγγραφείς που επιθυμούν να επικοινωνήσουν τα έργα τους, με τους ανθρώπους τους.

Κάθε Δευτέρα και Τρίτη, γνωρίζουμε έναν νέο συγγραφέα μέσα από την ανάγνωση του έργου του και από μία συνέντευξη στον ίδιο. Στο τέλος κάθε συνάντησης, υπάρχει συζήτηση με το κοινό. Την επόμενη ημέρα διατίθενται οι βιντεοσκοπημένες αναγνώσεις, ασύγχρονα on demand στην πλατφόρμα του “Πόλις”.

Τις συναντήσεις συντονίζουν οι ηθοποιοί και συγγραφείς Γιάννης Βερβενιώτης και Αντιγόνη Σταυροπούλου, παρέα με τις ηθοποιούς Χριστίνα Παπατριανταφύλλου και Βασιλίνα Κατερίνη, καθώς και διαφορετικούς καλεσμένους ηθοποιούς και συγγραφείς κάθε φορά, που συμμετέχουν στις αναγνώσεις και στις συζητήσεις των έργων.

Οι βιντεοσκοπημένες συναντήσεις είναι διαθέσιμες προς όλους στην ιστοσελίδα μας, μετά από συνεννόηση με τους συγγραφείς.

Τιμή εισόδου για την παρακολούθηση των αναγνώσεων: 5 ευρώ.

*Αν ενδιαφέρεσαι να διαβαστεί το έργο σου, στείλε μας email εδώ: boheme.polis@gmail.com

Συγγραφέας

Δημήτρης Γραμμένος

Ο Δημήτρης Γραμμένος είναι Κύριος Ερευνητής στο Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ) στον τομέα της Επικοινωνίας Ανθρώπου-Υπολογιστή (HCI) και είναι πιστοποιημένος αξιολογητής των Torrance Tests of Creative Thinking. Έχει δημιουργήσει τη δραστηριότητα «Σχεδιαστές του Μέλλοντος» στο πλαίσιο της οποίας αναπτύσσει και οργανώνει βιωματικές εμπειρίες που εισάγουν την έννοια και την πρακτική της Δημιουργικότητας και της Δημιουργικής Σκέψης σε παιδιά, γονείς, εκπαιδευτικούς και το ευρύ κοινό. Το 2007, εκδόθηκε το παιδικό εικονογραφημένο βιβλίο του «Η συναυλία των χρωμάτων» (Άγκυρα) και το 2020, το κόμικ «Ο GDPR και οι 40 κλέφτες» (Πανεπιστημιακές Εκδόσεις Κρήτης), το οποίο κέρδισε το Λογοτεχνικό Βραβείο Αναγνώστη 2021 στην κατηγορία Βιβλίο Γνώσεων. Έχει επίσης γράψει δύο παιδικά θεατρικά έργα, το  «Ο Βασιλιάς των Παραμυθιών» που κέρδισε το 3ο βραβείο στον Διαγωνισμό Θεατρικού Έργου 2014 του Δη.Πε.Θε Βορείου Αιγαίου και το «Οι Κλέφτες των Ονείρων» που επιλέχθηκε παμψηφεί για το Βραβείο Θεατρικού έργου της Γυναικείας Λογοτεχνικής Συντροφιάς το 2015 (αλλά ακυρώθηκε γιατί παρουσιάστηκε σε σχολική παράσταση πριν την απόφαση των κριτών).

e-mail επικοινωνίας

gramenos@ics.forth.gr

https://www.ics.forth.gr/person/Grammenos/Dimitrios

Πληροφορίες για το μάθημα

Κατηγορίες:

Μαθήματα Instructor

Νίκος Σταυρόπουλος Νίκος Σταυρόπουλος Συντάκτης

Διδάκτωρ Τμήματος Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας Σχολή Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΚΟΠΕΛΑ ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΕΙ ΜΟΝΟΚΕΡΟ | ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΑΜΜΕΝΟΣ

5.00