You are currently viewing ΓΙΑΝΝΑΚΟΓΕΩΡΓΟΥ ΒΑΣΙΑ | ΩΡΙΩΝ, ΕΚΤΟΣ ΟΡΙΩΝ | ΘΕΑΤΡΟ ΤΟΥ ΔΕΥΤΕΡΟΤΡΙΤΟΥ | ΔΙΑΘΕΣΙΜΟ ON DEMAND

ΓΙΑΝΝΑΚΟΓΕΩΡΓΟΥ ΒΑΣΙΑ | ΩΡΙΩΝ, ΕΚΤΟΣ ΟΡΙΩΝ | ΘΕΑΤΡΟ ΤΟΥ ΔΕΥΤΕΡΟΤΡΙΤΟΥ | ΔΙΑΘΕΣΙΜΟ ON DEMAND

ΓΙΑΝΝΑΚΟΓΕΩΡΓΟΥ ΒΑΣΙΑ | ΩΡΙΩΝ, ΕΚΤΟΣ ΟΡΙΩΝ | ΘΕΑΤΡΟ ΤΟΥ ΔΕΥΤΕΡΟΤΡΙΤΟΥ | ΔΙΑΘΕΣΙΜΟ ON DEMAND

Ωρίων, Εκτός Ορίων | Τίτλος Έργου
Γιαννακογεώργου Βάσια | Συγγραφέας

Περίληψη

Ο Φοίβος πέφτει με το αεροπλάνο του στη θάλασσα, εκεί συναντά ένα ασυνήθιστο παιδί, τον Ωρίων, δεν τα πηγαίνουν και πολύ καλά μεταξύ τους. Το παιδί είναι απότομο και νομίζει ότι η θάλασσα του ανήκει, από την άλλη εκείνος χρειάζεται τη βοήθεια του για να επιβιώσει, όμως δεν συνεργάζεται καθόλου. Το παιδί ζει μόνο του γιατί έχει κάνει πολλούς εχθρούς στο βυθό και δεν εμπιστεύεται κανέναν. Ο Φοίβος από τον πλανήτη Β1111 προσπαθεί να τον προσεγγίσει θέλοντας να βοηθήσει το παιδί να βρει την αληθινή του ύπαρξη και να συνδεθεί με την καρδιά του. Ο μικρός ξαφνιάζεται γιατί είναι ο μοναδικός που δεν τον φοβάται και συνεχίζει να μένει μαζί του και έτσι σιγά σιγά αρχίζουν να επικοινωνούν. Ο Φοίβος δίνει την ευκαιρία στον Ωρίων να γνωρίσει μια άλλη πλευρά της ζωής και ο Φοίβος με τη βοήθεια του Ωρίωνα ανακαλύπτει τα μυστικά του βυθού.

Το έργο γράφηκε στα πλαίσια του Εργαστηρίου Ελεύθερης Γραφής και Λογοτεχνικής Έκφρασης, που διοργάνωσε ο Πολυχώρος «Πόλις» και το καλλιτεχνικό στέκι “Bohème” (Μάρτιος-Ιούνιος 2021), με συντονίστρια την Αντιγόνη Σταυροπούλου.

5€

Αναγνώσεις Ανέκδοτων Έργων

με Διαδραστική Συμμετοχή σε Συζήτηση κάθε Δευτέρα και Τρίτη 21.00

Διαδικτυακό Θέατρο | Αναλόγιο

Πατήστε εδώ για να
παρακολουθήσετε

Bohème ΣΤΕΚΙ ΝΕΩΝ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ

Ένα στέκι για ανθρώπους που πιστεύουν σε μια ανέμελη ζωή γεμάτη τέχνη, δημιουργία και ελευθερία έκφρασης…

Αναγνώσεις ανέκδοτων έργων νέων συγγραφέων

Ο Πολυχώρος “Πόλις” και το Καλλιτεχνικό Στέκι “Bohème” σας καλούν σε ένα νέο Θέατρο της Δευτέρας και της Τρίτης με διαδικτυακές αναγνώσεις ανέκδοτων θεατρικών έργων, διηγημάτων και ποιητικών συλλογών, νέων συγγραφέων από την Ελλάδα και την Κύπρο. Απευθυνόμαστε σε όλους τους νέους συγγραφείς που επιθυμούν να επικοινωνήσουν τα έργα τους, με τους ανθρώπους τους.

Κάθε Δευτέρα και Τρίτη, γνωρίζουμε έναν νέο συγγραφέα μέσα από την ανάγνωση του έργου του και από μία συνέντευξη στον ίδιο. Στο τέλος κάθε συνάντησης, υπάρχει συζήτηση με το κοινό. Την επόμενη ημέρα διατίθενται οι βιντεοσκοπημένες αναγνώσεις, ασύγχρονα on demand στην πλατφόρμα του “Πόλις”.

Τις συναντήσεις συντονίζουν οι ηθοποιοί και συγγραφείς Γιάννης Βερβενιώτης και Αντιγόνη Σταυροπούλου, παρέα με τις ηθοποιούς Χριστίνα Παπατριανταφύλλου και Βασιλίνα Κατερίνη, καθώς και διαφορετικούς καλεσμένους ηθοποιούς και συγγραφείς κάθε φορά, που συμμετέχουν στις αναγνώσεις και στις συζητήσεις των έργων.

Οι βιντεοσκοπημένες συναντήσεις είναι διαθέσιμες προς όλους στην ιστοσελίδα μας, μετά από συνεννόηση με τους συγγραφείς.

Τιμή εισόδου για την παρακολούθηση των αναγνώσεων: 5 ευρώ.

*Αν ενδιαφέρεσαι να διαβαστεί το έργο σου, στείλε μας email εδώ: boheme.polis@gmail.com

Συγγραφέας

Βάσια Γιαννακογεώργου

Η Βάσια Γιαννακογεώργου γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Σάμο. Σπούδασε στο τμήμα Διοίκησης Οργανισμών, Μάρκετινγκ και Τουρισμού, στο Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδας στη Θεσσαλονίκη. Ασχολείται με την κατασκευή χειροποίητων κοσμημάτων. Αγαπά τη ζωή, τη θάλασσα, τη φύση, τα ταξίδια και κάθε μορφή τέχνης που σε κάνει να εκφράζεσαι. Μικρή ονειρευόταν να αλλάξει τον κόσμο, μετά έμαθε να τον αγαπάει. Είναι το πρώτο της θεατρικό έργο. Το έργο είναι εμπνευσμένο από τον Μικρό πρίγκηπα, που είναι και το αγαπημένο της βιβλίο.

e-mail επικοινωνίας
basiasamos89@gmail.com

Πληροφορίες για το μάθημα

Κατηγορίες:

Μαθήματα Instructor

Νίκος Σταυρόπουλος Νίκος Σταυρόπουλος Συντάκτης

Διδάκτωρ Τμήματος Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας Σχολή Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αιγαίου.