You are currently viewing ΕΞΙ ΜΟΝΟΛΟΓΟΙ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ | ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΓΡΑΦΗΣ ΘΕΑΤΡΟΥ ΔΙΟΝΥΣΟΣ | ΘΕΑΤΡΟ ΤΗΣ ΤΕΤΑΡΤΗΣ | ΔΙΑΘΕΣΙΜΟ ON DEMAND

ΕΞΙ ΜΟΝΟΛΟΓΟΙ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ | ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΓΡΑΦΗΣ ΘΕΑΤΡΟΥ ΔΙΟΝΥΣΟΣ | ΘΕΑΤΡΟ ΤΗΣ ΤΕΤΑΡΤΗΣ | ΔΙΑΘΕΣΙΜΟ ON DEMAND

ΕΞΙ ΜΟΝΟΛΟΓΟΙ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ | ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΓΡΑΦΗΣ ΘΕΑΤΡΟΥ ΔΙΟΝΥΣΟΣ | ΘΕΑΤΡΟ ΤΗΣ ΤΕΤΑΡΤΗΣ | ΔΙΑΘΕΣΙΜΟ ON DEMAND

Συγγραφείς:

Παναγιώτης Ανδρέου, Τάνια Δημάκα, Ξένιος Κοφτερός, Άννυ Μικελλίδου, Γιώργος Παπαδάκης, Μυρσίνη Σιγανού

Έξι μονόλογοι με θέμα τη Μεταμόρφωση, που προέκυψαν σε μισάωρη άσκηση, στο Εργαστήριο Ελεύθερης Γραφής του Θεάτρου Διόνυσος.

Παναγιώτης Ανδρέου – ΜΟΝΟΛΟΓΟΣ ΣΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ

Τάνια Δημάκα – ΑΡΛΕΝ, Ο ΑΡΛΕΚΙΝΟΣ

Ξένιος Κοφτερός – ΜΟΝΟΛΟΓΟΣ ΣΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ

Άννυ Μικελλίδου – ΟΙΟΝΕΙ ΠΡΟΣΩΠΟ Ή ΑΦΩΝΗ ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ

Γιώργος Παπαδάκης – ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ

Μυρσίνη Σιγανού – Η ΖΩΗ ΜΕΤΑ

5€

Αναγνώσεις Ανέκδοτων Έργων

με Διαδραστική Συμμετοχή σε Συζήτηση κάθε Τετάρτη 21.00

Διαδικτυακό Θέατρο | Αναλόγιο

Πατήστε εδώ για να
παρακολουθήσετε

Bohème ΣΤΕΚΙ ΝΕΩΝ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ
Ένα στέκι για ανθρώπους που πιστεύουν σε μια ανέμελη ζωή γεμάτη τέχνη, δημιουργία και ελευθερία έκφρασης…

Αναγνώσεις ανέκδοτων έργων νέων συγγραφέων
Ο Πολυχώρος “Πόλις” και το Καλλιτεχνικό Στέκι “Bohème” σας καλούν σε ένα νέο Θέατρο της Τετάρτης με διαδικτυακές αναγνώσεις ανέκδοτων θεατρικών έργων νέων συγγραφέων από την Ελλάδα και την Κύπρο. Απευθυνόμαστε σε όλους τους νέους συγγραφείς που τα έργα τους δεν έχουν εκδοθεί και επιθυμούν να τα επικοινωνήσουν με τους ανθρώπους τους.
Κάθε Τετάρτη θα γνωρίζουμε έναν νέο συγγραφέα μέσα από την ανάγνωση του έργου του και από μία συνέντευξη στον ίδιο. Στο τέλος κάθε συνάντησης, θα υπάρχει συζήτηση με το κοινό. Την επόμενη ημέρα θα διατίθενται ασύγχρονα on demand στην πλατφόρμα του “Πόλις”.

Τις συναντήσεις θα συντονίζουν οι ηθοποιοί και συγγραφείς Γιάννης Βερβενιώτης και Αντιγόνη Σταυροπούλου, παρέα με την ηθοποιό Χριστίνα Παπατριανταφύλλου και διαφορετικούς καλεσμένους ηθοποιούς και συγγραφείς κάθε φορά, που θα συμμετέχουν στις συζητήσεις των έργων.

Οι βιντεοσκοπημένες συναντήσεις θα είναι διαθέσιμες προς όλους στην ιστοσελίδα μας, μετά από συνεννόηση με τους συγγραφείς.

*Αν ενδιαφέρεσαι να διαβαστεί το έργο σου, στείλε μας email εδώ: boheme.polis@gmail.com

Συγγραφείς

Παναγιώτης Ανδρέου

Με λένε Παναγιώτη Ανδρέου και γεννήθηκα στις 17 Αυγούστου 2006 στην Λάρνακα της Κύπρου από Κυπρίους γονείς. Έχω δυο μεγάλους αδελφούς, τον Θανάση και τον Βασίλη και πάω Τρίτη Γυμνασίου. Από τριών χρονών ξεκίνησα να ασχολούμαι με το θέατρο σκιών και μετά στα επτά με το θέατρο. Από εκείνη την ημέρα που ήρθε το θέατρο στην ζωή μου, δεν σταμάτησα να λέω ότι θέλω να γίνω ηθοποιός και βέβαια να έχω χόμπι το θέατρο σκιών και το πιάνο.

Τάνια Δημάκα

Είμαι η Τάνια Δημάκα. Γεννήθηκα σε μια όμορφη κωμόπολη, την Παραμυθιά. Είμαι εικοσιενός χρόνων και μου αρέσει να γράφω, να παίζω θέατρο και να περνώ πολλές ώρες στη φύση. Σπουδάζω Ψυχολογία στη Θεσσαλονίκη και αυτό το διάστημα δουλεύω ως ερευνητής στο Istorima, συλλέγοντας ιστορίες από ανθρώπους της Θεσπρωτίας. Έχω εκδώσει ένα μυθιστόρημα με τίτλο «Να βρίσκεις τρόπους να πετάς» από τις εκδόσεις OASIS και συνεχίζω να απασχολούμαι με τη συγγραφή και την ποίηση. Όταν μεγαλώσω λίγο ακόμη, θα ήθελα να γίνω ηθοποιός.

Ξένιος Κοφτερός

Είμαι ο Ξένιος Κοφτερός, είμαι 44 χρόνων και είμαι εκπαιδευτικός στην Μέση Εκπαίδευση (Πληροφορική). Είμαι παντρεμένος και έχω 3 παιδιά. Διαβάζω τα πάντα και γράφω ότι με βασανίζει και προβληματίζει, ότι θέλω να εξωτερικεύσω από το μέσα μου. Συνήθως σε ποίηση, ενίοτε σε πεζό.

Άννυ Μικελλίδου

Γεννήθηκα και ζω στη Λεμεσό. Σπούδασα Γραφικές Τέχνες στην Αθήνα και Ανθρωπιστικές Σπουδές – Ελληνικός Πολιτισμός (ΑΠΚΥ). Εργάστηκα για χρόνια στον τομέα της Διαφήμισης και Γραφικών Τεχνών ως αυτοεργοδοτούμενη. Τα τελευταία είκοσι χρόνια εργάζομαι ως Σχολικός Συνοδός για παιδιά με ειδικές ικανότητες στη Μέση Εκπαίδευση. Έχω ένα γιό και ένα εγγονό. Το πάθος μου είναι τα βιβλία. Λατρεύω τα ταξίδια, τις ταινίες, το θέατρο και τη μουσική. Με ενοχλούν η υποκρισία, η δειλία και τα ταξίδια χωρίς όνειρα!

Γιώργος Παπαδάκης

Λέγομαι Παπαδάκης Γιώργος. Γεννήθηκα τον Ιούλιο του 1998 στο Ηράκλειο Κρήτης όπου μεγάλωσα με τους γονείς μου και τα δύο μου αδέρφια. Το 2016 έφυγα από το Ηράκλειο για να πάω στην Κύπρο να σπουδάσω φαρμακευτική στην Λευκωσία. Στον ελεύθερο χρόνο μου, μου αρέσει να ακούω μουσική, να συναναστρέφομαι με τα αγαπημένα μου πρόσωπα , να αθλούμαι και να γράφω.

Μυρσίνη Σιγανού

Ονομάζομαι Σιγανού Μυρσίνη και είμαι 22 χρονών. Γεννήθηκα στο Ηράκλειο της Κρήτης τον Σεπτέμβριο του ’98 και μεγάλωσα στο Κεντρί Ιεράπετρας με τις δύο γιαγιάδες, τον παππού, την αδερφή και τους γονείς μου και τα καλοκαίρια γέμιζε το σπίτι συγγενείς και φίλους. Μετά το σχολείο, πήγα στην Κύπρο και συγκεκριμένα στην Λευκωσία, για να σπουδάσω Φαρμακευτική. Τα τελευταία χρόνια ζω με την γιαγιά τη Μαρία και τους γονείς μου, όταν κατεβαίνω στην Κρήτη. Η γραφή προέκυψε απ’ την προσπάθεια μου να αποτυπώσω στο χαρτί αυτά που δεν μπορούσα να πω φωναχτά. Ακόμη το προσπαθώ δηλαδή. Μέσα στην περίοδο της πανδημίας, εγγράφτηκα στο σεμινάριο γραφής, όπου και έμαθα την τέχνη της γραφής με ωραία παρέα.

Πληροφορίες για το μάθημα

Κατηγορίες:

Μαθήματα Instructor

Νίκος Σταυρόπουλος Νίκος Σταυρόπουλος Συντάκτης

Διδάκτωρ Τμήματος Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας Σχολή Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

ΕΞΙ ΜΟΝΟΛΟΓΟΙ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ | ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΓΡΑΦΗΣ ΘΕΑΤΡΟΥ ΔΙΟΝΥΣΟΣ

5.00