You are currently viewing ΜΠΑΡΜΠΑΡΕΣΣΟΥ ΖΕΤΤΑ | ΤΑ ΛΙΟΝΤΑΡΙΑ ΣΤΟΝ ΤΟΙΧΟ | ΘΕΑΤΡΟ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ | ΔΙΑΘΕΣΙΜΟ ON DEMAND

ΜΠΑΡΜΠΑΡΕΣΣΟΥ ΖΕΤΤΑ | ΤΑ ΛΙΟΝΤΑΡΙΑ ΣΤΟΝ ΤΟΙΧΟ | ΘΕΑΤΡΟ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ | ΔΙΑΘΕΣΙΜΟ ON DEMAND

ΜΠΑΡΜΠΑΡΕΣΣΟΥ ΖΕΤΤΑ | ΤΑ ΛΙΟΝΤΑΡΙΑ ΣΤΟΝ ΤΟΙΧΟ | ΘΕΑΤΡΟ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ | ΔΙΑΘΕΣΙΜΟ ON DEMAND

Τα Λιοντάρια στον Τοίχο | Τίτλος Έργου
Ζέττα Μπαρμπαρέσσου | Συγγραφέας

Περίληψη

Ένα βράδυ, ο Μάρκος ανακοίνωσε στη γυναίκα του, τη Λένα, την απόλυσή του από τον Ζωολογικό Κήπο όπου εργαζόταν ως φύλακας εξαιτίας περικοπών προσωπικού για οικονομικούς λόγους. Το επόμενο πρωί, αποκαλύπτεται ότι της έχει πει ψέματα. Δυο λιοντάρια δραπέτευσαν και δόθηκε εντολή στους φύλακες να χρησιμοποιήσουν πυροβόλα όπλα εναντίον τους. Μόνο ο Μάρκος δεν πυροβόλησε χωρίς ούτε ο ίδιος να έχει καταλάβει για ποιον λόγο. Η Λένα θυμώνει και τον κατηγορεί που έμεινε αμέτοχος. Το συμβάν αρχίζει να γίνεται γνωστό. Επειδή κάποιες φιλοζωικές οργανώσεις αντιδρούν, η Λένα συμβουλεύει τον Μάρκο να ταχθεί στο πλευρό τους ώστε να δικαιολογηθεί η ανυπακοή του. Στόχος η πιθανή επαναπρόσληψή του μετά τη γενική κατακραυγή. Ο Μάρκος δεν συμφωνεί. Αργότερα υποκύπτει στις πιέσεις της Λένας και του φίλου του Νίκου και δέχεται να μιλήσει σε δημόσια συγκέντρωση διαμαρτυρίας. Είναι η ευκαιρία του να γίνει ήρωας. Στη συγκέντρωση μαθαίνουν ότι η χρήση όπλων ήταν απολύτως νόμιμη και η πλέον ενδεδειγμένη. Κάθε προσδοκία για επιστροφή στη δουλειά καταρρέει. Αλλά ο Μάρκος δεν δείχνει απογοητευμένος.

5€

Αναγνώσεις Ανέκδοτων Έργων

με Διαδραστική Συμμετοχή σε Συζήτηση κάθε Δευτέρα 21.00

Διαδικτυακό Θέατρο | Αναλόγιο

Πατήστε εδώ για να
παρακολουθήσετε

Bohème ΣΤΕΚΙ ΝΕΩΝ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ

Ένα στέκι για ανθρώπους που πιστεύουν σε μια ανέμελη ζωή γεμάτη τέχνη, δημιουργία και ελευθερία έκφρασης…

Αναγνώσεις ανέκδοτων έργων νέων συγγραφέων

Ο Πολυχώρος “Πόλις” και το Καλλιτεχνικό Στέκι “Bohème” σας καλούν σε ένα νέο Θέατρο της Δευτέρας με διαδικτυακές αναγνώσεις ανέκδοτων θεατρικών έργων νέων συγγραφέων από την Ελλάδα και την Κύπρο. Απευθυνόμαστε σε όλους τους νέους συγγραφείς που τα έργα τους δεν έχουν εκδοθεί και επιθυμούν να τα επικοινωνήσουν με τους ανθρώπους τους.

Κάθε Δευτέρα γνωρίζουμε έναν νέο συγγραφέα μέσα από την ανάγνωση του έργου του και από μία συνέντευξη στον ίδιο. Στο τέλος κάθε συνάντησης, υπάρχει συζήτηση με το κοινό. Την επόμενη ημέρα διατίθενται ασύγχρονα on demand στην πλατφόρμα του “Πόλις”.

Τις συναντήσεις συντονίζουν οι ηθοποιοί και συγγραφείς Γιάννης Βερβενιώτης και Αντιγόνη Σταυροπούλου, παρέα με την ηθοποιό Χριστίνα Παπατριανταφύλλου και διαφορετικούς καλεσμένους ηθοποιούς και συγγραφείς κάθε φορά, που συμμετέχουν στις αναγνώσεις και στις συζητήσεις των έργων.

Οι βιντεοσκοπημένες συναντήσεις είναι διαθέσιμες προς όλους στην ιστοσελίδα μας, μετά από συνεννόηση με τους συγγραφείς.

*Αν ενδιαφέρεσαι να διαβαστεί το έργο σου, στείλε μας email εδώ: boheme.polis@gmail.com

Συγγραφέας

Ζέττα Μπαρμπαρέσσου

Η Ζέττα Μπαρμπαρέσσου γεννήθηκε στην Αθήνα. Έχει κάνει σπουδές Μάρκετινγκ και Δημοσίων Σχέσεων καθώς και Σπουδές στον Ελληνικό Πολιτισμό (Ε.Α.Π.). Διηγήματα και ποιήματά της έχουν δημοσιευθεί σε λογοτεχνικά περιοδικά και στην ανθολογία 83 Ιστορίες μπονζάι για το Σημείο Μηδέν. Η συλλογή διηγημάτων της Ρωμαϊκή Ώχρα και άλλες ιστορίες εκδόθηκε από τις εκδόσεις Θράκα (2018).

email επικοινωνίας

zbarbare@gmail.com

 

Πληροφορίες για το μάθημα

Κατηγορίες:

Μαθήματα Instructor

Νίκος Σταυρόπουλος Νίκος Σταυρόπουλος Συντάκτης

Διδάκτωρ Τμήματος Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας Σχολή Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

ΤΑ ΛΙΟΝΤΑΡΙΑ ΣΤΟΝ ΤΟΙΧΟ | ΖΕΤΤΑ ΜΠΑΡΜΠΑΡΕΣΣΟΥ

5.00