You are currently viewing ΑΥΓΕΡΗ ΜΑΡΙΑ | AURORAM VIDERE POTEST? (ΘΑ ΞΑΝΑΔΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΗ;) | ΘΕΑΤΡΟ ΤΟΥ ΔΕΥΤΕΡΟΤΡΙΤΟΥ | ΔΙΑΘΕΣΙΜΟ ON DEMAND

ΑΥΓΕΡΗ ΜΑΡΙΑ | AURORAM VIDERE POTEST? (ΘΑ ΞΑΝΑΔΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΗ;) | ΘΕΑΤΡΟ ΤΟΥ ΔΕΥΤΕΡΟΤΡΙΤΟΥ | ΔΙΑΘΕΣΙΜΟ ON DEMAND

ΑΥΓΕΡΗ ΜΑΡΙΑ | AURORAM VIDERE POTEST? (ΘΑ ΞΑΝΑΔΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΗ;) | ΘΕΑΤΡΟ ΤΟΥ ΔΕΥΤΕΡΟΤΡΙΤΟΥ | ΔΙΑΘΕΣΙΜΟ ON DEMAND

Auroram videre potest? (Θα ξαναδούμε την ανατολή;) | Τίτλος Έργου
Μαρία Αυγέρη | Συγγραφέας

Περίληψη

Τρία έμβρυα, βρίσκονται αρκετό καιρό σε ένα εργαστήριο στην κρυοσυντήρηση, βαθιάς κατάψυξης σε υγρό άζωτο, έχοντας αναπτύξει μεταξύ τους μια ιδιόρρυθμη σχέση φιλίας και έρωτα. Φαντάζονται τη ζωή που θα είχαν αν ζούσαν, αγαπιούνται, αμφισβητούνται, συγκρούονται, εκφράζοντας τις ανησυχίες και τους φόβους που βιώνουν στην υγρή φυλακή τους ενώ αναζητούν κάποια διέξοδο ώστε να δώσουν τέλος στην παγωμένη τους αιωνιότητα. Η προγραμματισμένη απόψυξη των δύο για εμβρυομεταφορά, αποκαλύπτει την ακαταλληλότητα του τρίτου. Η μεταξύ τους εξάρτηση, ο αποχωρισμός και η εγκατάλειψη, τα ωθεί, ξεπερνώντας το πρόβλημα της επιβίωσης, να συμπορευτούν στον θάνατο. Οδηγούνται σε αυτοκτονία, πράξη που, αν και τους στερεί ό,τι ονειρεύτηκαν, τους δίνει την επιλογή να παραμείνουν μαζί, ελπίζοντας ως την τελευταία στιγμή.

Το θεατρικό έργο «Auroram videre potest? (Θα ξαναδούμε την ανατολή;)», της Μαρίας Αυγέρη, διανέμεται ελεύθερα στο διαδίκτυο για ανάγνωση, στον παρακάτω σύνδεσμο: https://play-ground.gr/plays/auroram-videre-potest/

5€

Αναγνώσεις Ανέκδοτων Έργων

με Διαδραστική Συμμετοχή σε Συζήτηση κάθε Δευτέρα και Τρίτη 21.00

Διαδικτυακό Θέατρο | Αναλόγιο

Πατήστε εδώ για να
παρακολουθήσετε

Bohème ΣΤΕΚΙ ΝΕΩΝ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ

Ένα στέκι για ανθρώπους που πιστεύουν σε μια ανέμελη ζωή γεμάτη τέχνη, δημιουργία και ελευθερία έκφρασης…

Αναγνώσεις ανέκδοτων έργων νέων συγγραφέων

Ο Πολυχώρος “Πόλις” και το Καλλιτεχνικό Στέκι “Bohème” σας καλούν σε ένα νέο Θέατρο της Δευτέρας και της Τρίτης με διαδικτυακές αναγνώσεις ανέκδοτων θεατρικών έργων, διηγημάτων και ποιητικών συλλογών, νέων συγγραφέων από την Ελλάδα και την Κύπρο. Απευθυνόμαστε σε όλους τους νέους συγγραφείς που επιθυμούν να επικοινωνήσουν τα έργα τους, με τους ανθρώπους τους.

Κάθε Δευτέρα και Τρίτη, γνωρίζουμε έναν νέο συγγραφέα μέσα από την ανάγνωση του έργου του και από μία συνέντευξη στον ίδιο. Στο τέλος κάθε συνάντησης, υπάρχει συζήτηση με το κοινό. Την επόμενη ημέρα διατίθενται οι βιντεοσκοπημένες αναγνώσεις, ασύγχρονα on demand στην πλατφόρμα του “Πόλις”.

Τις συναντήσεις συντονίζουν οι ηθοποιοί και συγγραφείς Γιάννης Βερβενιώτης και Αντιγόνη Σταυροπούλου, παρέα με τις ηθοποιούς Χριστίνα Παπατριανταφύλλου και Βασιλίνα Κατερίνη, καθώς και διαφορετικούς καλεσμένους ηθοποιούς και συγγραφείς κάθε φορά, που συμμετέχουν στις αναγνώσεις και στις συζητήσεις των έργων.

Οι βιντεοσκοπημένες συναντήσεις είναι διαθέσιμες προς όλους στην ιστοσελίδα μας, μετά από συνεννόηση με τους συγγραφείς.

Τιμή εισόδου για την παρακολούθηση των αναγνώσεων: 5 ευρώ.

*Αν ενδιαφέρεσαι να διαβαστεί το έργο σου, στείλε μας email εδώ: boheme.polis@gmail.com

Συγγραφέας

Μαρία Αυγέρη

Γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε στον Πειραιά. Σπούδασε στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του ΕΚΠΑ και Πολιτικές Επιστήμες και Κοινωνιολογία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έλαβε μεταπτυχιακό τίτλο Εκπαιδευτικής Διοίκησης και Ηγεσίας, από το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου. Εργάζεται ως δασκάλα. Τα θεατρικά της έργα δημοσιεύονται ελεύθερα προς ανάγνωση στο διαδίκτυο.

e-mail επικοινωνίας

avgerimaria@gmail.com

 

Πληροφορίες για το μάθημα

Κατηγορίες:

Μαθήματα Instructor

Νίκος Σταυρόπουλος Νίκος Σταυρόπουλος Συντάκτης

Διδάκτωρ Τμήματος Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας Σχολή Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

AURORAM VIDERE POTEST? (ΘΑ ΞΑΝΑΔΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΗ;) | ΜΑΡΙΑ ΑΥΓΕΡΗ

5.00