You are currently viewing ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΟΥ ΔΕΣΠΟΙΝΑ | ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΩΝ ΚΡΙΝΩΝ | ΘΕΑΤΡΟ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ | ΔΙΑΘΕΣΙΜΟ ON DEMAND

ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΟΥ ΔΕΣΠΟΙΝΑ | ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΩΝ ΚΡΙΝΩΝ | ΘΕΑΤΡΟ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ | ΔΙΑΘΕΣΙΜΟ ON DEMAND

ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΟΥ ΔΕΣΠΟΙΝΑ | ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΩΝ ΚΡΙΝΩΝ | ΘΕΑΤΡΟ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ | ΔΙΑΘΕΣΙΜΟ ON DEMAND

Το Αίμα των Κρίνων | Τίτλος Έργου
Δέσποινα Αποστολίδου | Συγγραφέας

Περίληψη

Ένας άντρας, σχεδόν περιθωριακός από επιλογή, που αδιαφορεί για την ηθική, ζει απομακρυσμένος απ’ την ομορφιά, την εξουσία, την πατρίδα, τη θρησκεία και ό,τι θεωρείται γενικά αποδεκτό. Υπέρμαχος του απαγορευμένου, της αμαρτίας και της τρέλας έρχεται συχνά αντιμέτωπος με τη δυσχέρεια του περιβάλλοντός του. Παρότι χαμηλών τόνων ο ίδιος, η εξάπλωση της φήμης του αρχίζει να δημιουργεί ένα νέο κίνημα ανθρώπων που υιοθετούν σταδιακά αυτό τον τρόπο ζωής. Η κοινότητα θορυβείται από τις εξελίξεις και ψάχνει περισσότερα για το παρελθόν του. Μετά από σχετική έρευνα ανακαλύπτουν ότι ο άντρας, χρησιμοποιώντας άλλο όνομα, υπήρξε πολεμικός ανταποκριτής, διάσημος για τις φωτογραφίες – πορτρέτα γυναικών λίγο μετά το θάνατό τους που συγκλόνισαν την κοινή γνώμη και συνέβαλαν με έναν τρόπο στη λήξη του πολέμου. Με αφορμή το αδίκημα της πλαστοπροσωπίας, συλλαμβάνεται και οδηγείται για ανάκριση. Τα στοιχεία της ανάκρισης δημοσιοποιούνται παραποιημένα και το κίνημα, που είχε τον πρώην ανταποκριτή ως πρότυπο, αισθάνεται προδομένο. Ο άντρας δολοφονείται από τους υποστηρικτές του για παραδειγματισμό.

 

5€

Αναγνώσεις Ανέκδοτων Έργων

με Διαδραστική Συμμετοχή σε Συζήτηση κάθε Δευτέρα 21.00

Διαδικτυακό Θέατρο | Αναλόγιο

Πατήστε εδώ για να
παρακολουθήσετε

Bohème ΣΤΕΚΙ ΝΕΩΝ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ
Ένα στέκι για ανθρώπους που πιστεύουν σε μια ανέμελη ζωή γεμάτη τέχνη, δημιουργία και ελευθερία έκφρασης…

Αναγνώσεις ανέκδοτων έργων νέων συγγραφέων
Ο Πολυχώρος “Πόλις” και το Καλλιτεχνικό Στέκι “Bohème” σας καλούν σε ένα νέο Θέατρο της Δευτέρας με διαδικτυακές αναγνώσεις ανέκδοτων θεατρικών έργων νέων συγγραφέων από την Ελλάδα και την Κύπρο. Απευθυνόμαστε σε όλους τους νέους συγγραφείς που τα έργα τους δεν έχουν εκδοθεί και επιθυμούν να τα επικοινωνήσουν με τους ανθρώπους τους.
Κάθε Δευτέρα θα γνωρίζουμε έναν νέο συγγραφέα μέσα από την ανάγνωση του έργου του και από μία συνέντευξη στον ίδιο. Στο τέλος κάθε συνάντησης, θα υπάρχει συζήτηση με το κοινό. Την επόμενη ημέρα θα διατίθενται ασύγχρονα on demand στην πλατφόρμα του “Πόλις”.

Τις συναντήσεις θα συντονίζουν οι ηθοποιοί και συγγραφείς Γιάννης Βερβενιώτης και Αντιγόνη Σταυροπούλου, παρέα με την ηθοποιό Χριστίνα Παπατριανταφύλλου και διαφορετικούς καλεσμένους ηθοποιούς και συγγραφείς κάθε φορά, που θα συμμετέχουν στις συζητήσεις των έργων.

Οι βιντεοσκοπημένες συναντήσεις θα είναι διαθέσιμες προς όλους στην ιστοσελίδα μας, μετά από συνεννόηση με τους συγγραφείς.

*Αν ενδιαφέρεσαι να διαβαστεί το έργο σου, στείλε μας email εδώ: boheme.polis@gmail.com

Συγγραφέας

Δέσποινα Αποστολίδου

Η Δέσποινα Αποστολίδου γεννήθηκε το 1986 στην Πάτρα και ζει στην Αθήνα. Είναι πτυχιούχος μηχανικός Η/Υ & Συστημάτων Αυτομάτου Ελέγχου και απόφοιτη της Ανωτέρας Σχολής Δραματικής Τέχνης «Αθηναϊκή Σκηνή» με έγκριση του ΥΠ.ΠΟ. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια υποκριτικής, μουσικής και θεατρικής γραφής. Έχει εργαστεί ως ηθοποιός σε θεατρικές παραγωγές & projects (Θέατρο Μεταξουργείο, Θέατρο Vault, Θέατρο Τέχνης, ΚΘΒΕ – SKG Bridges Festival, κ.α). Για το μονόπρακτο «Μνήσθητι» που γράφτηκε στα πλαίσια του Εργαστηρίου Νέων Θεατρικών Συγγραφέων (Ε.Ν.ΘΕ.ΣΥ/2018) του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης, έλαβε 1ο βραβείο από το Πετρίδειο Ίδρυμα Κύπρου στον Έ’ Πανελλήνιο & Παγκύπριο λογοτεχνικό διαγωνισμό το Δεκέμβριο του 2019.

 

e-mail επικοινωνίας

d.apostolidou@hotmail.com

Πληροφορίες για το μάθημα

Κατηγορίες:

Μαθήματα Instructor

Νίκος Σταυρόπουλος Νίκος Σταυρόπουλος Συντάκτης

Διδάκτωρ Τμήματος Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας Σχολή Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΩΝ ΚΡΙΝΩΝ | ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΟΥ

5.00